VIDEO Voiajul bărcii din 12.000 de pet-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ambarcaţiune construită din 12.000 de sticle de plastic a plecat din San Francisco spre Sydney, într-o expediţie de trei luni care vrea să atragă atenţia asupra poluării oceanelor, scrie BBC News.

Echipajul din care face parte David De Rothschild, moştenitor al unui imperiu bancar şi activist pentru mediu, a plecat în călătoria de 11.000 de mile marine pe catamaranul botezat sugestiv „Plastiki". Expediţia va trece şi pe lângă „Insula Gunoaielor" („Great Pacific Garbage Patch"), o „întindere" de deşeuri plutitoare de cinci ori mai mare decât Marea Britanie.

Energie de la soare

Aventurierul de 31 de ani, care a făcut expediţii la ambii poli ai pământului, scria pe Twitter, sâmbătă, la câteva ore de la plecare, că a văzut deja primele deşeuri marine - un pahar de plastic.

Echipa sa a umplut cu dioxid de carbon cele 12.000 de PET-uri care alcătuiesc catamaranul pentru a-i da rezistenţă şi flotabilitatea. Ambarcaţiunea foloseşte energia solară, puterea vântului şi a mării, are o toaletă ecologică şi o grădină de legume. Laptopul de la bord se încarcă de la o bicicletă medicinală. Criticii expediţiei spun însă că, dacă „Plastiki" se va rupe pe drum, mii de sticle din plastic vor ajunge direct în ocean.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite