VIDEO Vocea lui George Clooney, magnet pentru femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul actor are puţine inflexiuni în voce, caracteristică asociată de doamne cu hotărârea şi încrederea în sine. Multe femei asociază monotonia vocii unui bărbat cu stăpânirea de sine, cu fermitatea şi cu puterea, trăsături de care sunt atrase.

Bărbaţii cu cea mai redusă gamă de inflexiuni în voce, adică aceia cu o tonalitate constantă, au cel mai mare număr de relaţii sexuale, fiind consideraţi atrăgători de către sexul opus. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la universităţile din California şi Pennsylvania, citat de publicaţia „The Daily Mail".

Rezultatele vin să contrazică stereotipul potrivit căruia bărbaţii cu voci monotone ar plictisi de moarte femeile. Totodată, conform cercetării, actorii George Clooney şi Clint Eastwood reprezintă exemple de bărbaţi cu „voce monotonă". „Atracţia femeilor faţă de George Clooney este generată de tonul vocii sale, asociat încrederii în sine", spun autorii studiului.

Încredere şi control

„Teama îşi lasă amprenta în voce prin creşterea frecvenţei vocalelor, iar agresiunea se simte prin adâncirea anumitor sunete", afirmă cercetătorii. În opinia lor, o frecvenţă constantă în vocea bărbaţilor sugerează încrederea în sine şi menţinerea controlului.

„Puterea le atrage pe femei, nu vocea în sine, dar ea îşi lasă amprenta în ton", explică profesorul David Puts, coordonatorul cercetării de la Universitatea din Pennsylvania. De asemenea, femeile nu decodează ca semnal doar frecvenţa sunetelor, ci şi folosirea unui „limbaj masculinizat", de tip „sunt mai puternic decât majoritatea bărbaţilor", se arată în studiul pentru care au fost chestionate peste 200 de persoane - femei şi bărbaţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite