Virginitate „Made in China“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faimoasă pentru Rolexurile, DVD-urile sau adidaşii contrafăcuţi, China este ţara în care se poartă şi himene false. Tot mai multe chinezoaice care se află la vârsta măritişului apelează la refacerea chirurgicală a himenului sau la kitul himenului artificial, din cauza societăţii conservatoare. 

Cu toate că astăzi China este o ţară modernă, mentalitatea societăţii a rămas profund conservatoare.

Majoritatea bărbaţilor chinezi, inclusiv cei care fac parte din clasa „gulerelor albe", caută să se însoare cu femei virgine. Ca urmare, tot mai multe chinezoaice care îmbrăţişează viaţa modernă au găsit o soluţie prin care să‑i determine pe aceştia să le ia de neveste, relatează „The Washington Post".

Dornice de mariaj

„Putem repara astfel încât totul să fie perfect, iar bărbaţii să fie convinşi că s-au însurat cu virgine", asigură Zhou Hong, medic şi director al clinicii de ginecologie din cadrul spitalului Wuzhou din Beijing. „Nu facem publice intervenţiile", mai spune medicul.

Zhou povesteşte că majoritatea pacientelor sale sunt tinere active sexual, care vor să se căsătorească şi le-au spus viitorilor lor soţi că sunt virgine. Doctoriţa spune că doar o mică parte dintre cele care apelează la chirurgie o fac după o relaţie nefericită, pentru a o lua de la capăt, sau după ce au fost victimele unui viol.

Zhou este unul dintre numeroşii medici chinezi care realizează această procedură, practicată şi în alte ţări. În fiecare lună, doctoriţa repară, în medie, 20 de himene, dar numărul intervenţiilor este în continuă creştere. Pentru circa 573 de euro, în  aproximativ 30 de minute, Zhou le oferă tinerelor o nouă şansă pentru a trăi experienţa „primei dăţi". O mustră pe doctoriţă conştiinţa că le încurajează pe aceste femei să-şi înceapă mariajul în minciună?

„Este doar o minciună nevinovată", crede Zhou, adaugând că, până la urmă, bărbaţii sunt responsabili pentru această situaţie, întrucât au aşteptări nerealiste.

Femeile care nu vor să treacă prin această operaţie recurg la un kit pe care‑l găsesc în sex-shopuri, care costă circa 24 de euro. Acesta constă într-un himen artificial, ce le creează o senzaţie fizică bărbaţilor, şi din care iese sânge artificial atunci când este rupt.

"Este stupid ca femeile să treacă printr-o operaţie de refacere a himenului sau să-şi cumpere himene false."
Li Yinhe
sociolog chinez

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite