Vinul roşu ne menţine tinereţea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vinul roşu poate încetini procesul de îmbătrânire, susţin oamenii de ştiinţă din Spania. Ei au descoperit că o anumită substanţă din coaja strugurilor, melatonina, poate apăra celulele

Vinul roşu poate încetini procesul de îmbătrânire, susţin oamenii de ştiinţă din Spania. Ei au descoperit că o anumită substanţă din coaja strugurilor, melatonina, poate apăra celulele organismului de distrugerile care pot apărea pe măsură ce înaintăm în vârstă, relatează Daily Mail.co.uk. Melatonina este un hormon natural, care are şi rol antioxidant. El se mai regăseşte în alimente precum bananele, ceapa, cireşele sau orezul. Cercetările, coordonate de prof. Dario Acuna Castroviejo, de la Universitatea din Granada, au demonstrat că administrarea de melatonină la animale, din momentul în care organismul nu o mai produce în mod natural, are acest efect de încetinire a îmbătrânirii. De aceea, el recomandă persoanelor să ia suplimente de melatonină începând cu vârsta de 30-40 de ani. Vinul roşu mai are şi alte efecte benefice: protejează inima, previne cancerul şi tratează cu succes suferinţele gingiilor.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite