Vineri 13, o zi cu ghinion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vă este frică de vineri 13, trebuie să ştiţi că anul acesta nu aveţi de înfruntat ghinionul doar astăzi. În luna noiembrie, vă aşteaptă o altă zi de vineri 13. 2009 a avut trei

Dacă vă este frică de vineri 13, trebuie să ştiţi că anul acesta nu aveţi de înfruntat ghinionul doar astăzi. În luna noiembrie, vă aşteaptă o altă zi de vineri 13. 2009 a avut trei astfel de zile pentru că şi 13 februarie a picat într-o vineri.

Un asemenea “asalt” are loc “cam o dată la 11 ani”, consideră matematicianul Thomas Fernsler, de la Universitatea din Delaware, notează LiveScience.com.

Nimeni nu poate să spună însă care este originea superstiţiei legată de vineri 13. Unii susţin că ar avea legătură cu Cina cea de taină, la care Iisus a fost trădat de cel de-al treisprezecelea oaspete – Iuda.

Există însă multe istorisiri legate de diverse întâmplări petrecute pe data de 13, sub imperiul ghinionului. De pildă, se spune că Marina Britanică ar fi construit o navă botezată Vineri 13, care ar fi fost lansată la apă chiar într-o zi de 13, iar de atunci nimeni nu mai ştie nimic de ea. Misiunea Apollo 13 a fost lansată la ora 13.13, iar unul dintre tancurile de oxigen ale navetei a explodat.

De teamă că ceva groaznic s-ar putea întâmpla

într-o zi de 13, fostul preşedinte al SUA, Franklin D. Roosevelt refuza să călătorească în această dată. Până şi lui Napoleon îi era frică de buclucaşul număr. Frica de vineri 13 poartă numele de paraskevidekatriaphobie. Greu de pronunţat. Ghinion!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite