Viciile, căpătate în copilărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii consideraţi impulsivi de educatorii de la grădiniţă sunt mai predispuşi decât ceilalţi să se apuce de jocuri de noroc înainte de a ajunge la gimnaziu, au descoperit cercetătorii canadieni, citaţi de „The Daily Telegraph”.

Studiul realizat de aceştia este primul care vorbeşte despre viciul jocurilor de noroc la copii, potrivit Lindei Pagani, care a coordonat cercetarea.

Rezultatele studiului pun jocurile de noroc pe lista problemelor asociate cu o impulsivitate sporită în copilărie, care predispune la delicvenţă, renunţare la liceu şi boli psihice sau dependenţe.

În cercetare au fost incluşi educatorii a 163 de copii, care au făcut un clasament al nivelului de atenţie şi hiperactivităţii copiilor.

Şase ani mai târziu, copiii cu o vârstă medie de 11,5 ani au fost contactaţi telefonic de cercetători şi întrebaţi cât de des joacă bingo, cumpără bilete la loterie, joacă poker sau alte jocuri video pe bani sau fac pariuri sportive.

Cercetătorii au descoperit că o creştere de o unitate în clasamentul impulsivităţii corespunde cu o creştere de 25 de procente în ceea ce priveşte implicarea copiilor în jocuri de noroc până când ajung în clasa a-VI-a.

Un specialist în studiul jocurilor de noroc din Los Angeles, Timothy Fong, nu este de acord cu această teorie, dar spune că studiul canadienilor demonstrează că dependenţa de jocurile de noroc începe mai devreme de perioada adolescenţei, cum se credea până acum.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite