Viaţă mai lungă pentru femeile care dorm cinci ore pe noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care dorm între cinci şi şase ore şi jumătate pe noapte au cea mai mare rată de supravieţuire, potrivit unui studiu publicat de „The Daily Mail".

Noile concluzii vin să contrazică studiile potrivit cărora cei care dorm cinci ore sau mai puţin au un potenţial de risc de 70% de deces din diverse cauze.

Cercetătorii de la Facultate de Medicină din San Diego, SUA, monitorizează încă din 1995, 459 de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 81 de ani, în scopul de a stabili o legătură între somn şi mortalitate. Prin acest studiu, cercetătorii au urmărit, de asemenea, să demonteze teoria larg răspândită, potrivit căreia oamenii nu dorm suficient. Rezultatele arată că femeile care au dormit între cinci şi şase ore şi jumătate au înregistrat cea mai mare rată de supravieţuire.

„Surpriza a venit atunci când am măsurat obiectiv nivelul de somn, iar cea mai mare rată de supravieţuire a fost înregistrată la femeile care dormeau între cinci şi şase ore şi jumătate, ceea ce înseamnă că aceste femei nu ar trebui să se teamă, din moment ce cantitatea de somn este în mod evident asociată cu o rată excelentă de supravieţuire", declară cercetătorul Daniel Kripke.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite