Viaţa face filmul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie a devenit sursă de inspiraţie pentru o peliculă de Oscar. Generozitatea şi iubirea de care a dat dovadă un cuplu de americani au transformat radical viaţa unui copil.

Dintr-un tânăr de culoare care-şi ducea viaţa prin ghetouri, Michael Oher a ajuns să fie selectat în echipa Baltimore Ravens, având şansa de a juca fotbal în campionatul profesionist. Adolescentul a crescut într-o familie cu 13 copii şi a fost plasat de nenumărate ori în familii adoptive. Băiatul nu frecventa şcoala şi trăia pe străzi.

VEZI TRAILER AICI

Norocul său s-a numit familia Leigh Anne şi Sean Tuohy, un cuplu de americani înstăriţi care l-au găzduit pe băiat şi i-au oferit necondiţionat iubire, grijă şi educaţie.Când l-au primit în casa lor, nici nu bănuiau că povestea vieţii lor va sta la baza scenariului pentru un film multi-premiat - „The Blind Side", scrie Reuters.

În cartea lor, „In a Heartbeat", cuplul descrie cum a devenit adolescentul afro-american parte din familia lor. Ei prezintă, de asemenea, ce „strategie" adoptă în a-i ajuta pe ceilalţi, pe care o numesc„teoria pop­corn". „Fii discret. Ajută-l­ pe cel din dreapta şi pe cel din stânga ta. Asta va avea efectul unui val. Teoria ­popcorn arată că, după ce se încinge tigaia, cea mai fierbinte bobiţă sare", spune Leigh Anne Tuohy într-un interviu.

Cuplul nu a luat nicio clipă în considerare eventualele riscuri pe care le-ar fi putut implica adopţia unui adolescent cu o înălţime de 1,95 metri. „Credem că Michael a fost o bobiţă fierbinte pentru noi, care ne-a sărit în faţă. Nu ne programasem nimic", spune Leigh Anne. Cei doi l-au luat pe băiat de pe marginea drumului.

Transformare totală

Din copilul care trăia pe străzi, Michael Oher a devenit un adolescent ambiţios şi încrezător în forţele proprii, care acum are şanse să joace fotbal în campionatul american profesionist. Cuplul este ferm convins că băiatul a mers pe drumul cel bun nu datorită banilor, ci a timpului pe care l-au investit în el. Povestea lor a devenit subiectul unui film de succes, care a inspirat multe familii. Acestea au spus că intenţionează să adopte copii săraci, fiindcă au fost mişcaţi de atitudinea celor doi.

O faptă bună i-a făcut celebri

Cartea lui Michael Lewis şi filmul „The Blind Side", care i-a adus un Oscar actriţei Sandra Bullock, i-au făcut celebri pe Leigh Anne şi Sean Tuohy. Filmul prezintă povestea unui adolescent afro-american analfabet şi supraponderal, al cărui tată a fost ucis şi a cărui mamă este dependentă de droguri.

O familie generoasă l-a luat pe băiatul analfabet şi supraponderal de pe străzi şi i-a oferit un cămin cald, alături de ceilalţi doi copii ai lor. S-au ocupat îndeaproape de educaţia lui, înscriindu-l la un colegiu unde profesorii îl admiră pentru notele sale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite