Viaţa Mariei costă 10.000 de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi anişori, Maria se chinuieşte să învingă o boală rară - leucemie mielomonocitară juvenilă. Unica şansă de vindecare a micuţei este un transplant de celule stem.

Maria Daria Duma, din Uricani, judeţul Hunedoara, e o fetiţă veselă şi zglobie, ca orice copil de vârsta ei. Îi plac desenele animate şi adoră jocurile alături de surioara ei mai mare, Melania. Nimic nu trădează boala care îi macină trupul firav, zi de zi. „Am descoperit această boală cumplită, care ne-a distrus, în iunie 2010, la un control făcut în Spitalul  «Louis Ţurcanu» din Timişoara. Micuţa ia acum un citostatic oral, pe care i-l dau eu, ca să ţină boala sub control. Din nefericire, boala ei este foarte agresivă şi rară. Nu se poate vindeca în lipsa unui transplant, pe care sperăm să-l facem la spitalul din Timişoara", ne-a spus Valeria, mama copilei.  

Din fericire, Maria nu a mai avut crize în ultima vreme, iar boala nu a avansat. Şansa la viaţă a copilei o reprezintă transplantul. Marea problemă cu care se confruntă părinţii fetiţei este lipsa banilor. „S-a găsit un donator pentru Maria, în Germania. Costul recoltării de la acesta şi al transportului celulelor stem din Germania în ţară este însă de 15.000 de euro. Mai avem nevoie de 10.000 de euro, bani pe care nu mai ştim de unde să-i procurăm. Îmi este tare frică. Dacă timpul nu are răbdare cu Maria mea?", spune mama fetiţei, de profesie asistentă medicală.

Părinţii muncesc şi fac eforturi reale de a strânge bani pentru transplant, dar din două salarii abia reuşesc să asigure mâncarea şi cele necesare fetelor. Dacă cineva vrea să o ajute pe Maria, poate depinde bani pe numele ei în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB0286001133100003 - în lei.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite