Viaţă de rege în castel cu lac la preţ de vilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţă de rege în castel cu lac la preţ de vilă
Viaţă de rege în castel cu lac la preţ de vilă

Traiul împărătesc este la câteva ore şi sute de mii de euro distanţă de bănăţenii sătui de aglomeraţie. Domeniile regale vin la pachet cu grădinisau păduri, ca să-Construite cu sute de ani în urmă şi restaurate recent, castelele din Vest îi ademenesc pe bănăţeni prin zone pitoreşti şi camere luxoase.

Aradul, Bihorul şi regiunile din Estul Ungariei cuprind o mulţime de domenii împărăteşti care îşi caută un nou stăpân. Preţurile încep de la 200.000 de euro şi pot urca până la 1.500.000 de euro, în funcţie de cât sunt dispuşi să plătească bănăţenii pentru un trai desprins din lumea  poveştilor.

Cei care doresc să se trezească într- un astfel de castel, după care să ajungă repede la locul de muncă, pot opta pentru o locuinţă regală în judeţul Arad. Un castel construit în 1900, pe un domeniu liniştit de 20.000 de metri pătraţi, dotat cu grădini imense şi troiţe de lemn, costă 700.000 de euro. Tot în Arad, proprietarii au scos la vânzare un castel pe domeniul căruia există şi o pădure ideală pentru vânătoare.  Cei care visează la o astfel de reşedinţă trebuie să scoată din buzunar 500.000 de euro.

CASTEL LA PREŢ DE APARTAMENT
Ofertele de criză, tot mai populare pe piaţa imobiliară, şi-au făcut apariţia şi în cazul vânzărilor de domenii de basm. În Bihor, un castel austriac se vinde la un „preţ de criză” de 200.000 de euro. Bănăţenii care vor să se bucure de o viaţă de lorzi britanici sau staruri pop americane pe tărâm maghiar au la dispoziţie zeci de variante, atât în apropierea graniţei cu România, cât şi pe malul lacului Balaton. Potrivit intermediarilor din domeniul imobiliar, castelele de peste graniţă au preţuri accesibile, chiar de zece ori mai mici decât casele din Bucureşti. „Un castel în estul Ungariei costă cât un apartament din capitala României”, a spus Lázár  Gábor, care vinde castele maghiare românilor. „Castelul poate fi folosit ca locuinţă, dar este ideal şi pentru evenimente, festivaluri sau concerte”,  a explicat acesta.

MOBILA ŞI PICTURILE SALTĂ PREŢUL

Bănăţenii care vor să se mute într-un castel pot alege din ofertele de peste graniţă ca săşi găsească un domeniu regal la un preţ mediu de 200.000 de euro. Reşedinţele medievale dotate cu picturi vechi, mobilă antică şi candelabre din secolul XVII costă însă 900.000 de euro. Cei care sunt în căutarea unui loc inedit pentru o pensiune sau un restaurant îşi pot îndeplini visul într-unul din castelele din Vest, cu decoraţiuni interioare care poartă încă amprenta istoriei şi a vechilor familii regale care au locuit acolo cu ani în urmă.


Băi termale pentru un trai regesc

Bănăţenii care doresc să se bucure din plin de o viaţă de lux pot alege un castel situat foarte aproape de una din staţiunile termale maghiare. Construit în 1788 şi renovat aproape în totalitate, castelul are 14 camere duble şi o grădină de peste 6.000 de metri pătraţi, astfel că poate fi transformat  uşor într-o pensiune sau oreşedinţă pentru o familie care iubeşte luxul. Preţul unui astfel de castel se ridică la 390.000 de euro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite