Verdictul pentru Fritzl, aşteptat vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verdictul  pentru Fritzl, aşteptat vineri
Verdictul pentru Fritzl, aşteptat vineri

Procesul austriacului Josef Fritzl, în vârstă de 73 de ani, cunoscut ca Monstrul din Amstetten, a început, ieri, la St. Poelten.

Bărbatul care şi-a sechestrat şi violat fiica, Elisabeth, în pivniţa casei timp de 24 de ani şi a avut şapte copii cu aceasta, trebuie să răspundă în faţa a şase capete de acuzare.

Acesta a pledat vinovat pentru viol, incest, sechestrare, constrângere, dar a respins acuzaţiile de omor şi sclavie, relatează “The Daily Telegraph”.

Potrivit procurorilor, Mons­trul din Amstetten s-ar face vinovat de moartea unuia dintre copiii pe care i-a avut cu fiica sa, Elisabeth, bebeluşul murind la câteva zile de la naştere. Fritzl ar fi ars apoi trupul copilului într-un cuptor.

Acesta este singurul cap de acuzare pentru care Josef  Fritzl poate fi condamnat la închisoare pe viaţă. Codul penal austriac nu prevede cumulul de pedepse, reţi­nând-o doar pe cea mai grea. Verdictul este aşteptat vineri, 20 martie.

Intâmpinat cu furie

Escortat de şase poliţişti, Josef Fritzl a venit la sediul instanţei cu faţa acoperită. Monstrul din Amstetten a fost aşteptat la tribunal de zeci de protestatari. Oamenii care s-au adunat în faţa tribunalului purtau bannere pe care scria “Ruşine Austriei”, “Protejaţi-ne copiii” şi “Guvernul austriac protejează pedofilii”.

Echipe Tv din întreaga lume îşi amplasaseră din timp carele de transmisie în jurul clădirii instanţei. Fritzl şi-a ascuns însă în permanenţă chipul. Când a intrat în sala de judecată, bărbatul ţinea în dreptul feţei un biblioraft. Fritzl a refuzat să-i răspundă unui reporter de televiziune care îl întreba cu obstinaţie “De ce ai făcut asta?”.

Judecătoarea Andrea Humer i-a permis lui Fritzl să continue să-şi acopere faţa până când cameramanii au fost rugaţi să iasă din încăpere.

Pe un ton calm, acuzatul s-a prezentat în faţa instanţei. În declaraţia de început, procurorul Christiane Burkheiser a afirmat că Josef Fritzl a refuzat să discute cu fiica sa în primii ani de captivitate, iar o dată a pedepsit-o întreru­pându-i alimentarea cu energie electrică.

Burkheiser a adăugat că bărbatul şi-a violat fiica şi în faţa copiilor. Avocatul acuzatului, Rudolf Mayer, a replicat însă că Fritzl este “o fiinţă umană şi nu un monstru”. Judecătorul a cerut apoi publicului să iasă din sală.

Cu uşile închise

Audierelor vor avea loc, în mare parte, cu uşile închise, aşa cum este regula în procesele de delicte sexuale, pentru a se proteja identitatea victimelor, dintre care mai multe sunt minore.

Cele 11 ore de mărturie ale principalei victime, Elisabeth, acum în vârstă de 42 ani, înregistrate pe bandă video, vor fi prezentate în etape Curţii, departe de ochii şi urechile jurnaliştilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite