Vârstnicii se bucură mai mult de sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele trecute de prima tinereţe sunt mai mulţumite de viaţa lor sexuală şi de sănătatea lor decât cele mai tinere, arată o cercetare. Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele trecute de 50 de ani sunt mai fericite şi mai mulţumite de felul în care arată dezbrăcate.

Citiţi şi: Viaţa sexuală, barometrul sănătăţii

Top 5 mituri despre viaţa sexuală

Mai bine de 60% din participanţii la un studiu realizat de „Saga Magazine" susţin că sexul este mai bun la vârsta de 50 de ani, decât era la 20 sau la 30 de ani. În acelaşi timp, 66% din respondenţii trecuţi de 50 de ani au răspuns că sunt satisfăcuţi de felul în care arată îmbrăcaţi, comparativ cu doar 48% care erau mulţumiţi atunci când erau mai tineri.

Mai mult, 32% din persoanele care fac parte din generaţia în vârstă au declarat că sunt foarte mulţumite şi atunci când se privesc în oglindă, dezbrăcate. Încrederea în sine este transpusă şi în relaţii în cazul celor peste 50 de ani: 84% au spus că sunt siguri că vor fi până la finalul vieţii cu partenerul actual.

În privinţa stării de sănătate, 58% din respondenţii cu vârste înaintate au declarat că sunt mulţumiţi, în comparaţie cu doar o treime dintre ei, care se simţeau încrezători atunci când aveau 20 sau 30 de ani.

Vedete active

Emma Soamen, editor la  ­„Saga Magazine", crede că nivelul ridicat al activităţii sexuale are legătură cu starea de sănătate, mai bună în cazul vârstnicilor, dar şi cu gradul de încredere. „Nu există absolut niciun motiv pentru care oamenii nu se pot bucura de intimitate în ultimii 20 de ani ai vieţii", spune ea. Studiul a fost realizat prin intervievarea a 13.403 persoane cu vârsta peste 50 de ani, care au fost puse să-şi compare atitudinea pe care o au acum cu cea din tinereţe.

Persoane care se bucură de o viaţă sexuală activă chiar şi după 50 de ani se regăsesc şi în rândul vedetelor. Cotidianul britanic „The ­Daily Telegraph" îi dă ca exemplu pe starul pop Sting (59 de ani) şi pe soţia acestuia, Trudie Styler (57 de ani), care au vorbit în mai multe rânduri de importanţa menţinerii unei vieţi sexuale active după 30 de ani de căsnicie.

"Nu există absolut niciun motiv pentru care oamenii nu se pot bucura de intimitate în ultimii 20 de ani ai vieţii."
Emma Soamen
editor „Saga Magazine"

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite