Vârstnicii nu fac faţă schimbărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii în vârstă preferă liniştea, pentru că le vine greu să treacă peste factorii care le distrag atenţia. Cercetătorii canadieni de la Institutul de Cercetare Rotman au descoperit,

Oamenii în vârstă preferă liniştea, pentru că le vine greu să treacă peste factorii care le distrag atenţia.

Cercetătorii canadieni de la Institutul de Cercetare Rotman au descoperit, din greşeală, că pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă devin tot mai enervaţi de zgomotele de fundal, pe care cei tineri nu le bagă în seamă.

Astfel, oamenii de ştiinţă ar putea explica de ce vârstnicii nu sunt mari amatori de petreceri la care volumul muzicii este dat la maximum, spre deosebire de tineri, notează “The Daily Telegraph”.

Cercetătorii făceau un studiu referitor la memorie, pentru care au analizat 12 persoane cu vârste în jur de 26 de ani şi 12 persoane cu vârste în jur de 70 de ani.

Creierele celor vârstnici, au constatat cercetătorii, procesau prea multe informaţii irelevante referitoare la mediul înconjurător, în special cele legate de zgomot.

Din cauză că sunt distraşi de aceste sunete, ei nu reuşesc, de multe ori, să reţină feţe noi, în comparaţie cu cei tineri, care au o bună memorie a feţelor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite