Vârsta operaţiilor estetice: 53 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile de vârstă mijlocie sunt mai hotărâte ca niciodată să pară mai tinere şi sunt dispuse să adopte măsuri drastice. În trecut, o femeie care ajungea la 40 de ani simţea că scapă de presiunea de a arăta bine. Acum, lucrurile s-au schimbat.

Doamnele de vârstă mijlocie fac eforturi susţinute pentru a arăta tinere cât mai mult timp posibil. Aşa indică un studiu recent, comandat de lanţul britanic de magazine cu produse de înfrumuseţare Superdrug, în ­cursul căruia au fost intervievate 3.000 de femei între 40 şi 65 de ani, notează cotidianul „The ­Daily Mail".

Dacă banii nu ar reprezenta o problemă, o cincime dintre doamnele cu vârste între 40 şi 60 de ani ar fi dispuse să recurgă la o intervenţie chirurgicală menită să le întinerească.De asemenea, una din trei femei în vârstă de peste 40 de ani se declară îngrijorată de modul în care arată şi se gândeşte serios la o operaţie estetică, relevă cercetarea.

Ar da banii pe tinereţe

Aproape o treime (29%) dintre femeile chestionate afirmă că, dacă ar fi puse în situaţia de a alege, ar prefera să arate mai tinere cu 20 de ani decât să fie milionare.Dintre doamnele care intenţionează să recurgă la o operaţie estetică, 25% sunt în favoarea unui lifting graţie căruia să scape de ridurile din jurul ochilor, în timp ce 29% ar vrea să facă dispăruţi „colăceii" de pe abdomen. Studiul a arătat, totodată, că doamnele care nu vor să audă de intervenţii chirurgicale nu s-ar da înapoi de la tratamente mai puţin invazive cum ar fi injectarea de botox.

Pe baza tuturor datelor adunate în cursul acestui studiu, cercetătorii britanici au calculat şi vârsta medie la ­care, în viziunea femeilor obişnuite, s-ar impune intervenţiile chirurgicale. Aceasta este de aproape 53 de ani, mai exact: 52 de ani, 41 de săptămâni şi 4 zile.
Medicul britanic Darren McKeown, specializat în chirurgie estetică, a afirmat că acest studiu demonstrează că femeile încep să devină din ce în ce mai conştiente că trebuie să arate bine chiar şi la 50 sau la 60 de ani.

„Tratamentele bazate pe botox şi colagen sunt, în prezent, cele mai populare", a declarat Darren McKeown, adăugând că femeile sunt influenţate şi de metodele de întinerire îmbrăţişate de vedetele lor preferate. Medicii atrag însă atenţia că nu oricărei paciente i se pot aplica tratamentele pe care ar vrea să le urmeze, astfel că, pentru a arăta bine, femeile dornice de intervenţii trebuie să accepte procedurile recomandate.

25% din femeile care vor să recurgă la o operaţie estetică ar opta pentru un lifting facial, arată un studiu recent făcut în Marea Britanie.

29% din doamnele cu vârste de peste 40 de ani spun că, dacă ar fi puse în situaţia de a alege, ar prefera să arate mai tinere cu 20 de ani decât să fie milionare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite