Vârsta la care femeile se simt invizibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părul cărunt, ridurile de pe faţă şi kilogramele în plus le fac pe femei să se simtă din ce în ce mai puţin încrezătoare odată cu înaintarea în vârstă. Cercetătorii au desco­perit că 46 de ani este vârsta la care doamnele încep să se simtă incon­fortabil cu imaginea lor. Atenţia scăzută din partea bărbaţilor accentuează acest lucru.

Înaintarea în vârstă este un factor care influenţează permanent starea de spirit a femeilor, spun oamenii de ştiinţă. Acestea trec printr-o perioadă critică în jurul vârstei de 46 de ani, moment în care îşi pierd încrederea în capacitatea lor de a atrage persoane de sex opus, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail". Vestea bună este însă că această nesiguranţă nu durează până la sfârşitul vieţii : cele mai multe dintre doamne îşi recâştigă încrederea de sine în jurul vârstei de 60 de ani.

46 de ani, vârsta critică a femeilor, a fost determinată în urma unui studiu la care au participat peste 2.000 de femei trecute de 40 de ani şi care a fost realizat de clinica de oftalmologie din Marea Britanie Clarivu Total Vision Correction. „Femeile trăiesc mai mult şi arată mai bine ca oricând, dar se pare că atunci când ajung la 40-50 de ani simt nevoia unor transformări la nivelul aspectului fizic", spune Gareth Steer, purtătorul de cuvânt al companiei medicale. Cercetarea a scos în evidenţă o serie de factori care contribuie la tendinţa femeilor de a se simţi invizibile după o anumită vârstă. „La aceştia se adaugă cererea mare de ochelari pentru citit sau pentru condus, în jurul vârstei de 50 de ani", adaugă Gareth Steer.

Studiul mai arată că, pe măsură ce femeile se lovesc de criza vârstei de 46 de ani, acestea se confruntă şi cu incapacitatea de a pierde din kilograme, dar şi cu teama că partenerul lor de viaţă îmbătrâneşte mai frumos decât ele. Aproape toate participantele la cercetare au afirmat că au fost nemulţumite de greutatea lor cum au împlinit 40 de ani, iar o treime dintre ele au spus că sunt enervate de faptul că partenerul lor nu resimt la fel povara înaintării în vârstă.

Complimente mai puţine

Majoritatea femeilor care au participat la studiu au declarat că 46 de ani este momentul în care bărbaţii nu le mai deschid uşa la intrarea
într-un restaurant, iar două treimi au afirmat că la această vârstă cei din jur se oferă din ce în ce mai rar să le ofere locul în autobuz. Doamnele care au copii simt mai acut această criză a îmbătrânirii din cauză că atenţia partenerului se mută către cei tineri, se mai arată în studiu. În plus, cele trecute de 50 de ani au afirmat că atrag din ce în ce mai rar privirile bărbaţilor pe lângă care trec pe stradă, iar complimentele primite scad simţitor. Jumătate dintre doamne au şi regrete cu privire la anii tinereţii. Ele spun că ar fi vrut să aprecieze şi să se bucure mai mult de această perioadă. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite