Vara, risc crescut de toxiinfecţii alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii recomandă în această perioadă sporirea măsurilor de igienă, ţinând cont că vara există un risc mai mare de toxiinfecţii alimentare şi boli diareice. Astfel, populaţia este

Medicii recomandă în această perioadă sporirea măsurilor de igienă, ţinând cont că vara există un risc mai mare de toxiinfecţii alimentare şi boli diareice. Astfel, populaţia este sfătuită să se spele cu apă şi săpun în mod special înainte de prepararea alimentelor, înainte de masă şi mai ales după folosirea toaletei.

Specialiştii recomandă spălarea şi dezinfectarea suprafeţei ustensilelor de bucătărie, dar şi acordarea unei atenţii sporite curăţării recipientelor în care se prepară alimentele. Fructele şi legumele trebuie spălate sub jet de apă rece, iar apa potabilă trebuie folosită atât pentru prepararea alimentelor, cât şi pentru consumul uman, doar dacă provine din surse sigure.

Atât apa, cât şi laptele, dacă nu este pasteurizat, este obligatoriu să fie fierte înainte de a le consuma. Persoanele care au răni sau infecţii la nivelul mâinilor sau care au tulburări digestive trebuie să evite treaba în bucătărie.

Alimentele se gătesc la o temperatură corespunzătoare şi nu trebuie lăsate la temperatura camerei mai mult de două ore. Frigiderul, setat la -18 grade Celsius Temperatura la care specialiştii ne recomandă să ne setăm frigiderul, pentru a nu se altera mâncarea, este de cinci grade Celsius, respectiv -18 grade Celsius în cazul congelatoarelor. Recongelarea alimentelor este contraindicată.

Felul în care depozităm alimentele este la fel de important pentru sănătatea noastră, mai ales pe timpul verii. Alimentele uşor perisabile trebuie neapărat păstrate la frigider, în timp ce contactul dintre alimentele gătite şi cele aflate în stare naturală trebuie evitat. Hrana pentru sugari trebuie consumată imediat după preparare. În cazul în care există simptome precum febră, dureri de cap, vărsături, scaune diareice sau dureri abdominale, trebuie să apelăm la medic.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite