Vara, periculoasă pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrar credinţei populare, vara, şi nu iarna, reprezintă anotimpul cel mai periculos pentru şofat, arată studiile publicate de LiveScience. Asta deşi oamenii cred că anotimpul rece, cu precipitaţii şi furtuni de zăpadă, este contraindicat conducerii maşinilor.

Nu mai puţin de 83% din americanii chestionaţi consideră că iarna este „sezonul cel mai periculos pentru condus pe şosele secundare". Doar 8% din ei spun că este periculos să şofezi vara, în timp ce doar câte 4% cred că anotimpurile critice sunt primăvara şi, respectiv, toamna.

În ciuda trendului general, datale statistice arată că, cel puţin în Statele Unite ale Americii, unu din trei accidente mortale are loc în cele trei luni de vară, aceasta fiind cea mai ridicată rată a mortalităţii pe şosele.

Data de 4 iulie, când americanii sărbătoresc Ziua naţională, este adesea cea mai periculoasă zi pentru condus de pe parcursul întregului an, conform Administraţiei de supraveghere a traficului pe şoselele naţionale. Aglomeraţia şi consumul de alcool la volan reprezintă principalii factori ce stau la baza accidentelor.

„Şoferii au o percepţie deformată asupra riscurilor şofatului în funcţie de sezon. Suntem îngrijoraţi de condiţiile de iarnă, dar lăsăm garda jos în timpul vacanţelor de vară, când probabilitatea de a se produce accidente mortale este mai mare", declară Tom Horan, de la Universitatea din Minessota, instituţie ce a condus cercetările. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite