Vacanţe însorite şi pline de istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vacanţe însorite şi pline de istorie
Vacanţe însorite şi pline de istorie

Unele dintre destinaţiile cele mai solicitate de către turiştii pasionaţi de vechile civilizaţii sunt Malta şi Cipru. Dacă vreţi să vizitaţi locuri istorice şi culturale, să vă distraţi şi să vă bronzaţi în acelaşi timp, cele două insule vă pot satisface toate aceste dorinţe.

Una dintre destinaţiile turistice la mare căutare din acest an este Malta, insulă situată în mijlocul Mării Mediterane. Dovada o face şi faptul că pentru această lună s-au vândut absolut toate biletele charter de avion către Malta. Mai găsiţi însă locuri disponibile pentru charterele ale căror curse pleacă din România după data de 4 august.

Numele Malta vine de la “mielita”, care înseamnă miere. Stâncile şi rocile din zonă, pe care le întâlneşti la tot pasul, au o culoare galben-aurie, parcă ar fi unse cu miere zaharisită. Din acest material, numit globicerină, sunt construite aproape toate clădirile – vile, hoteluri, sedii de firmă sau administrative.

Dacă veţi ajunge în Malta, din programul dumneavoastră de vacanţă nu va trebui să lipsească vizitarea Grotelor Albastre, a Ferestrei Albastre, a templelor mai bătrâne chiar şi decât piramidele egiptene, precum şi a cetăţilor medievale. De asemenea, nu trebuie să rataţi Palatul Marilor Maeştri, unde veţi afla foarte multe detalii despre istoria celebrilor cavaleri maltezi.

Cu feribotul în Gozo

Vă puteţi rezerva o zi pentru vizitarea insulei Gozo, care face parte din arhipelagul maltez. Acesta include şase insule: Malta, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla şi St. Paul, ultimele trei fiind nelocuite.

În Gozo se ajunge cu feribotul, iar un bilet dus-întors costă 4,65 euro. În Malta veţi găsi una dintre cele mai bune mâncăruri din lume. Bucătăria malteză se bazează pe mult peşte, salate, paste, fructe de mare şi carne de iepure, mâncarea tradiţională a insulei mediteraneene.

Hotelurile din Malta sunt foarte curate, luxoase, unele dintre ele, precum Intercontinental din staţiunea St. Julian’s, recunoscută pentru multitudinea cluburilor de noapte, au chiar şi piscine pe acoperiş, oferind turiştilor o privelişte şi o atmosferă cosmopolită.

Răsfăţ pe insula Afroditei

O altă destinaţie renumită pentru peisajele frumoase, pentru obiectivele turistice demne de vizitat şi pentru serviciile de calitate este Cipru, denumită şi „insula Afroditei“. Cum veţi ajunge în Cipru veţi rămâne uimiţi de parfumul de citrice pe care îl veţi simţi la tot pasul, datorită multitudinii de livezi de portocali şi de lămâi.

image

Cipru este renumit pentru apele sale limpezi

Cipru, la fel ca şi Malta, atrage turiştii din punct de vedere istoric şi cultural. Muzeul Mării, care dispune de un ecran uriaş unde este expusă istoria Ciprului şi de o expoziţie de vieţuitoare marine, este unul dintre cele mai frumoase obiective. Scoici, corali, stele de mare, raci, peşti, plante marine, broaşte-ţestoase, toate parcă şi-au dat întâlnire aici pentru a fi aşezate frumos în vitrină şi admirate de privirile curioase ale turiştilor.

De asemenea, nu trebuie să rataţi muzeul arheologic, băile zieţei Afrodita şi mănăstirea Ayia Napa, de unde se poate lua apă sfântă, renumită pentru miracole.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite