VIDEO Furtunile de pe pământ produc antimaterie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii au detectat particule de antimaterie deasupra fulgerelor de pe Pământ. Acest fenomen a fost necunoscut până acum, informează NASA.

VEZI VIDEO AICI!

Potrivit oamenilor de ştiinţă particulele de antimaterie s-au format în interiorul furtunilor şi ar fi asociate cu fulgerele.

Ei au făcut aceste observaţii în timp ce utilizau telescopul Fermi al NASA pentru detectarea radiaţiilor Gamma. În fiecare zi au loc aproximativ 500 de explozii cu raze Gamma, dar majoritatea rămân nedetectate, mai spun oamenii de ştiinţă.

"Aceste semnale reprezintă prima dovadă directă că furtunile produc particule de antimaterie", a declarat Michael Briggs, membru al echipei de studiu de la Universitatea Alabama din Huntsville.

"Deşi se află pe orbită de mai puţin de trei ani, misiunea Fermi este fantastică. Acum aflăm că se pot descoperi mistere mult, mult mai aproape de casă", a declarat Ilana Harrus, cercetător în cadrul programului Fermi la NASA.

Telescopul Fermi  monitorizează razele Gamma, cea mai mare energie dată de lumină. Când antimateria intră în coliziune cu o particulă normală de materie, ambele particule sunt anihilate şi transformate în radiaţii Gamma, transmite Mediafax.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite