VIDEO Familia dependentă de internet: cinci membri, nouă bloguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi mulţi părinţi limitează accesul copiilor pe internet, Fred şi Joanne Wilson îi încurajează pe copiii lor să fie foarte activi pe Facebook şi pe Twitter. Provocarea este cu atât mai mare cu cât adulţii sunt mai înnebuniţi după internet decât adolescenţii.

Familia Wilson, din New York, numără cinci membri şi nouă bloguri, potrivit The Wall Street Journal.

Cu toate că în unele privinţe trăiesc tradiţionalist, respectând mesele servite împreună seara şi dimineaţa, părinţii şi cei trei copii sunt dependenţi de internet. Când pleacă în vacanţă, iau cu ei o valiză numai cu adaptoare şi baterii de rezervă, pentru a le aduce fotografii şi filme celor care îi urmăresc online.

Fred şi Joanne Wilson, 49 de ani fiecare, au câte două bloguri: despre finanţe şi muzică (el) şi familie şi gastronomie (ea), unde scriu aproape zilnic.

Jessica, 20 ani, şi Emily, 18 ani, au câte două bloguri. Fiica cea mare este un fotograf consacrat iar Emily urmează acelaşi drum, fiind fotograf în devenire.

Deşi Jessica nu a fost de acord ca părinţii ei să scrie despre ea sau despre munca sa, fata a ajuns la concluzia că este o idee bună prin care îşi poate promova fotografiile. După ce tatăl său a dat mai departe linkul cu prima sa postare de pe Tumblr, 14.000 de persoane au transmis, la rândul lor, mai departe adresa, iar Jessica s-a ales cu 2.100 de persoane care îi urmăresc blogul, în doar câteva ore.

Când Joanne a povestit pe blogul său despre prăjitura pe care a făcut-o fiica sa cea mică, Emily s-a supărat teribil: "Vreau să fie alegerea mea dacă le povestesc celorlalţi lucrurile pe care le fac".

Joshua, 15 ani, este singurul memru al familiei care are un singur blog, el fiind pasionat mai mult de jocuri. Când băiatul şi-a exprimat interesul pentru crearea de site-uri, mama sa i-a angajat imediat un student absolvent pentru a-l învăţa cum să-şi facă unul.

Însă când a venit vorba de a avea un televizor în cameră, datele problemei s-au schimbat. Părinţii au limite clare în ceea ce priveşte tehnologia: fără televizoare în cameră!

Mama, Joanne, este pasionată de gastronomie şi fotografiază aproape fiecare masă a familiei pentru blogul său, "Gotham Gal".

"Dacă încerci să guşti din mâncare înainte să facă poză, spune: 'Stai" Stai!' şi te obligă să pui bucata la loc", a spus Josh.

Băiatul a mai zis că încearcă să ignore blogul mamei: "Încerc să mă abţin să îi citesc blogul pentru că apoi nu vom mai avea despre ce vorbi".

Tatăl, Fred, este managerul unei firme care a investit în companii precum Tumblr şi face parte din consiliul de administraţie al Twitter.

VIDEO

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite