VIDEO Cartea electronică Kindle ajunge în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Cartea electronică Kindle ajunge în România
VIDEO Cartea electronică Kindle ajunge în România

Cititorul de cărţi electronice Kindle va fi disponibil în curând şi pentru doritorii din România. Site-ul american amazon.com a anunţat că din 19 octombrie dispozitivul va putea fi comandat şi în alte 100 de ţări din afara Statelor Unite, la un preţ de 279 dolari (189 de euro). Potrivit Hotnews, pe lista celor 100 de ţări se află şi România.

Utilizatorii vor putea comanda şi cărţi dintr-o „bibliotecă“ digitală de 200.000 de volume, scrise în limba engleză, preţul unui volum fiind de aproximativ 10 dolari (6,7 euro). Utilizatorii de cititor de cărţi digitale au avantajul că pot stoca mii de cărţi într-un singur dispozitiv. De exemplu, Kindle - un gadget ce cântăreşte doar 300 de grame - poate stoca 1.500 de cărţi.

Gadgetul are un ecran de şase inchi (15,24 cm), cântăreşte 280 de grame şi se încarcă în patru ore. După o încărcare se poate citi patru zile cu wireless-ul pornit şi două săptămâni dacă această opţiune este oprită. Principalul dezavantaj al cititorului de cărţi digitale este însă faptul că volumele electronice pot fi cumpărate doar de la magazinul online Amazon, iar pentru asta trebuie să se conecteze wireless la internet prin reţeaua 3G a unui operator telecom.

Principalul competitor al dispozitivului este Sony eBook Reader, un gadget care s-a vândut bine în întreaga lume. Cititorul electronic de cărţi de la Sony poate stoca 160 de volume în memoria proprie şi cântăreşte circa 250 de grame. Sony eBook Reader este disponibil în Europa începând din luna iulie 2008.

Vezi aici cum funcţionează Kindle.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite