VIDEO Aviz amatorilor: Costa Rica, cea mai fericită ţară din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care încă nu şi-au găsit locul lor, Costa Rica poate fi destinaţia ideală. Un studiu efectuat de o asociaţie ecologistă britanică arată că cea mai fericită ţară din lume este Costa Rica, care trăieşte în deplină armonie cu mediul înconjurător.

Peste 85% din locuitori se declară "fericiţi să trăiască" în această ţară latino-americană, conform studiului realizat de organizaţia neguvernamentală "The New Economics Fondation" pentru 143 de ţări, relatează AFP.

Studiul a luat în calcul nivelul de satisfacţie al locuitorilor, speranţa de viaţă şi politicile privind mediul înconjărotor ale fiecărei ţări.

Unul dintre autori, Nic Mars, spune că "în Costa Rica, speranţa de viaţă este de 78,5 ani, 85% din locuitori se declară fericiţi şi satisfăcuţi de existenţa lor, iar ţara nu este departe de a-şi găsi echilibrul între consum şi resurse naturale".

  • Locul al doilea în top este ocupat de paradisul turistic din Caraibe, Republica Dominicană, urmată de Australia.
  • Se pare că America Latină este cea mai fericită regiune deoarece ocupă nouă din primele zece locuri ale clasamentului.
  • Statele Unite ale Americii se află abia pe locul 114 al listei, cu mult în urma Marii Britanii, care ocupă poziţia 74.
  • Zimbabwe se află pe ultimul loc.


Ultimul clasament, realizat în 2006, plasa pe primul loc arhipelagul Vanatu din Oceanul Pacific.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite