Undă verde la vaccinarea antigripală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20% din români, respectiv 3,7 milioane de persoane, vor fi vaccinaţi gratuit în această toamnă împotriva gripei. Alte 400.000 de doze de vaccinuri antigripal se vor afla în

Aproximativ 20% din români, respectiv 3,7 milioane de persoane, vor fi vaccinaţi gratuit în această toamnă împotriva gripei. Alte 400.000 de doze de vaccinuri antigripal se vor afla în permanenţă în stocul Ministerului Sănătăţii, ele urmând a fi folosite în cazul unei eventuale pandemii de gripă.

Campania naţională de vaccinare antigripală se va desfăşura în trei etape şi are ca ţintă grupele cu risc mare de complicaţii (bolnavii cronici, copiii şi bătrânii), precum şi persoanele care prin natura ocupaţiei pot transmite gripa (medici, personal auxiliar etc.).

Prima tranşă de vaccinuri antrigripale (un milion de doze) va fi distribuită autorităţilor de sănătate publică judeţene pe 17 octombrie. Vaccinarea se va desfăşura în trei etape: 22 octombrie, 5 şi 26 noiembrie. Potrivit ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, este pentru prima oară în ultimii 17 ani când se vaccinează 20% din populaţie, aşa cum recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite