Undă verde pentru "bebeluşii donatori"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile suedeze au abilitat pentru prima dată trei familii să procreeze câte un copil al cărui embrion va fi selecţionat genetic, pentru a încerca să salveze viaţa unui frate afectat

Autorităţile suedeze au abilitat pentru prima dată trei familii să procreeze câte un copil al cărui embrion va fi selecţionat genetic, pentru a încerca să salveze viaţa unui frate afectat de o boală genetică fatală, potrivit AFP.

Direcţia suedeză de sănătate publică va anunţa printr-un comunicat că a fost de acord penru a fi practicată această metodă controversată, răspunzând în acest fel familiilor ai căror copii vor muri dacă nu vor primi un transplant de celule suşă de la un frate sau o soră cu ţesuturi compatibile. În primă fază, va fi realizată o cercetare in vitro asupra genotipului embrionului, care va fi apoi introdus în uterul femeii.

După naşterea bebeluşului donator, sângele conţinând celule suşă embrionare, recoltat din placentă şi din cordonul ombilical, va fi tranfuzat copilului primitor. Această terapie este practicată într-un număr limitat de ţări.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite