Un test sanguin controversat ar putea prezice durata de viaţă a oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou test medical programat să asalteze piața din Marea Britanie anul viitor are ca scop informarea pacienților cu privire la durata lor de viață. Firește, un astfel de act nu intră în scenă lipsit de controversă.

Testul propus măsoară telomerii, acele regiuni de ADN repetitiv situat la capătul fiecărui cromozom.  Lungimea telomerilor, se pare, este direct corelată cu ritmul de îmbătrânire biologică a unei persoane și de aceea cercetătorii doresc să le ofere oamenilor o perspectivă asupra intervalului cronologic pe care îl au la dispoziție în mod natural ca să își continue existența trupească.

Testul, dezvoltat în cadrul Centrului Național Spaniol de Cercetare Oncologică, va fi comercializat prin compania Life Lenght, care se află în tratative cu marile companii de diagnosticare medicală din Europa. Atunci când va fi pusă în vânzare, în 2012, procedura va costa aproximativ 700 de dolari.

Testul decurge simplu: pacientului i se recoltează o mostră de sânge în cadrul analizării căreia se măsoară lungimea telomerilor, cei care determină vârsta biologică a persoanei. Studiile au demonstrat că cei cu telomeri mai scurți au durate de viață mai mici decât indivizii cu telomeri lungi.

Află mai multe din Stiinţă şi Tehnică

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite