Un test de sânge poate determina momentul aproximativ al morţii. Ai vrea să afli cât mai ai de trăit?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suzy Greaves, în vârstă de 43 de ani, ai cărei părinţi au murit la 47 şi 53 de ani din cauza cancerului, poate afla cu aproximaţie cât timp va trăi, graţie unui nou test de sânge care măsoară telomerii - capetele cromozomilor - unul dintre cei mai precişi indicatori ai ratei de îmbătrânire, scrie dailymail.co.uk.

Testul a fost creat de Centrul Naţional de Cercetare a Cancerului din Madrid şi va fi disponibil pentru achiziţionare în câteva luni. Să afli când vei muri te va costa circa 462 de euro, potrivit Daily Mail.

Stabilind diferenţa dintre vârsta biologică a unei persoane, dată de lungimea telomerilor, şi cea cronologică, testul poate oferi o estimare a timpului pe care o persoană îl are de trăit.

Este o idee bună ca oamenii să afle cât mai au de trăit? Părerile sunt împărţite.

Suzy Greaves, care şi-a pierdut ambii părinţi din cauza cancerului, crede că dacă oamenii ar şti cât mai au de trăit s-ar bucura mai mult de viaţă. deaorece devin conştienţi de fragilitatea ei.

Cum funcţionează testul mortalităţii

Testul inventat de Maria Blasco, de la Centrul Naţional de Cercetare a Cancerului din Madrid, măsoară dimensiunea telomerilor, care protejează AND-ul împotriva uzurii şi rupturii. Cu cât aceştia sunt mai lungi, cu atât şansele la o viaţă lungă sunt mai mari.

Telomerii încep să se scurteze încă din momentul în care ne naştem. Începând cu vârsta mijlocie, telomerii sunt atât de scurţi încât nu mai pot proteja ADN-ul. Acesta este motivul pentru care pielea începe să se lase, iar sistemul imunitar devine fragil. Există şi riscul apariţiei diverselor boli, informează Mediafax.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite