Un sfert dintre oameni s-au născut infideli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Predispoziţia spre infidelitate este determinată genetic
Predispoziţia spre infidelitate este determinată genetic

Persoanele care comit adulter au acum o scuză. Cercetătorii au descoperit că unii oameni au din naştere o variantă a unei gene care îi face mai predispuşi la a-şi înşela partenerul de viaţă, notează „The Daily Mail“.

Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din New York spun că este vorba despre gena DRD4, care, potrivit unor studii anterioare, joacă un rol important şi în abuzul de alcool, în dependenţa de jocuri de noroc, precum şi în alte comportamente ce implică un mare grad de risc.
Această genă influenţează nivelul de dopamină eliberată de creier.

Substanţa în cauză, spun cercetătorii, „indică plăcerile asociate cu anumite evenimente posibile în viitor", iar în funcţie de acest semnal, oamenii iau decizii.„Noi am descoperit că există o probabilitate mai mare ca persoanele care au o anumită variantă a genei DRD4 să aibă o istorie de relaţii pur sexuale, incluzând aventurile de-o noapte sau orice alt tip de act de infidelitate", a declarat Justin Garcia, şeful echipei de cercetători.

Adoră să rişte

„Motivaţia este dată de relaţia plăcere-recompensă, mecanism în urma căruia se eliberează dopamina", a adăugat Garcia. Specialiştii spun că un sfert dintre oameni prezintă această variantă a genei, în cazul lor înregistrându-se o probabilitate de două ori mai mare de a comite adulter.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, „în cazul unei infidelităţi, riscurile sunt mari, drept urmare, recompensa este substanţială, iar motivaţia, variabilă, astfel că sunt întrunite toate elementele care duc la secretarea unui nivel crescut de dopamină". 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite