Un multimilionar britanic recunoaşte că nu ştie să citească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreas Panayiotou e printre primii 200 cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie. Sursa: lightstalkers.org
Andreas Panayiotou e printre primii 200 cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie. Sursa: lightstalkers.org

Unul dintre cei mai bogaţi bărbaţi din Marea Britanie a mărturisit că deşi a reuşit să facă o avere de peste 400 de milioane de lire sterline, habar n-are să citească, transmite The Sun.

Fiul unui emigrant cipriot grec, magnatul Andreas Panayiotou, de 45 de ani, şi-a făcut studiile în estul Londrei. Până la 14 ani, când a părăsit şcoala, el s-a remarcat mai mult prin calităţile sale sportive, fiind considerat un excelent boxer.

Deşi spune că s-a străduit din răsputeri să înveţe să citească, "cuvintele i se amestecau în creier". Trucul lui a fost să memoreze anumite cuvinte cheie, în locul literelor care formează cuvintele respective.

El recunoaşte că atunci când se află pe autostradă, trebuie să se concentreze pentru a citi semnele de circulaţie, iar acest lucru îi provoacă anxietate.

Andreas Panayiotou a povestit, pentru London Evening Standard, că şi-a dat seama că are cu adevărat o problemă atunci când a fost pus de profesoară să citească în faţa clasei. El a refuzat pentru că nu putea să citească şi ulterior profesoara, considerând că o sfidează, nu l-a mai solicitat să citească în clasă.

"Am învăţat să memorez anumite cuvinte, după felul în care arată, dar niciodată nu am reuşit să învăţ să citesc în sens convenţional până când am părăsit şcoala la 14 ani. Acela a fost momentul în care am realizat că am o problemă. Totul, maşina mea masivă prin care-mi demonstram că sunt 'cineva', disciplina rigidă pe care mi-am impus-o, mândria pentru ceea ce am realizat, provine din sentuimentul de ruşine pe care l-am dezvoltat pentru că nu puteam citi, că eram diferit de ceilalţi", a explicat Andreas Panayiotou.

Andreas Panayiotou e printre primii 200 cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie. Sursa: London Evening Standard

El a explicat că a acceptat să vorbească despre cel "întunecat secret" al său, pentru a face cât mai vizibillă problema analfabestismului din Londra.

"Sunt uimit să văd că persistă problemele din şcolile noastre. Detest să vad orice copil care trece prin ce am trecut eu", a spus Andreas Panayiotou.

După ce a părăsit şcoala, timp de doi ani a lucrat pentru tatăl său, dar a continuat şi să boxeze. Prima propietate pe care a cumpărat-o a fost una din Islington. El a transformat micul imobil, într-unul cu apartamente de locuit. Aşa a început ceea ce avea să devină una dintre cele mai mari imperii imobiliare din Marea Britanie.

Chiar dacă nu a reuşit să-şi învingă dislexia şi în prezent poate "citi" mai mult deoarerce a memorat mai multe cuvinte, Andreas Panayiotou şi-a construit un imperiu care cuprinde printre altele şi hotelul Waldorf-Astoria, în valoare de 70 de milioane de lire sterline.

Propietar al unui avion de aproximativ 40 milioane de lire sterline, Gulfstream G450 jet, a încă două Cessna Citation jets, al unui iaht de peste 12 milioane de lire şi a numeroase maşini de lux, multimilionarul britanic speră să vândă "cea mai scumpă casă" din Marea Britanie, cu aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

Nici casa în care locuieşte, împreună cu actuala sa soţie şi cele trei fiice (mai are doi băieţi dintr-o căsătorie anterioară), nu este una oarecare. Ea se află pe un teren de peste 8 hectare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite