Un loc de muncă stresant, la fel de periculos cu a fi şomer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un job prost plătit şi nesigur poate dăuna sănătăţii mintale a unei persoane la fel de mult ca stresul de a nu avea un loc de muncă, arată un studiu citat de „The Daily Mail".

Grijile privind siguranţa locului de muncă, sarcinile solicitante şi un management prost sunt doar câţiva dintre factorii care afectează starea psihică a unui angajat.

În plus, şomerii se simt mult mai bine decât persoanele care sunt conştiente că au un job care nu le oferă confort social şi financiar, mai spun cercetătorii. Aceştia susţin că, în multe state, politicile guvernamentale vin în sprijinul celor care îşi caută un loc de muncă, iar autorităţile ar trebui să depună eforturi şi pentru a îmbunătăţi condiţiile celor angajaţi. Studii anterioare au arătat că persoanele încadrate în câmpul muncii se bucură de o sănătate mintală mai bună decât şomerii, dar foarte puţine cercetări au luat în calcul şi ce simt angajaţii  în legătură cu jobul lor.

Şefii te fac nefericit

Cercetătorii australieni, cei care au efectuat studiul, susţin însă că a trece de la statutul de şomer la un loc de muncă de calitate slabă provoacă un declin al sănătăţii mintale similar cu cel provocat de  nemulţumirea de a nu găsi un post. „Locurile de muncă de o calitate psihosocială mai proastă, caracterizate prin responsabilităţi ridicate şi nemulţumiri legate de salariu, nu aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca un job satisfăcător", spun profesorii de la Universitatea Naţională Australiană din Canberra.

Ei au analizat 7.000 de persoane şi au ajuns la concluzia că sănătatea mintalăeste afectată şi de înrăutăţirea condiţiilor de muncă. „Şefii răi fac pe oricine să se simtă nefericit", spune şi profesorul Robert Hogan, de la Universitatea Tusla.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite