Un corp perfect, secretul fericirii femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doamnelor, nu mai căutaţi bărbatul perfect! Nu Făt-Frumos vă face fericite, ci un corp bine proporţionat. Acesta este rezultatul unui sondaj realizat timp de 24 de ani în Germania (între 1984 şi 2008) şi publicat de cotidianul britanic „The Daily Mail“.

Potrivit rezultatelor acestui studiu, obezitatea le face mult mai nefericite pe femei decât lipsa unui partener, în timp ce o greutate normală le dă mult mai multă satisfacţie decât o relaţie amoroasă.

Societatea ne face mai interesate de siluetă

Experţii spun că stigmatul obezităţii a devenit atât de mare încât afectează orice aspect al vieţii unei femei. „Am lucrat cu foarte multe femei cu un exces de greutate şi mi-am dat seama că asta e mereu în mintea lor. Trăim într-o societate care ne evaluează mereu formele, mărimile şi atracţia sexuală. Oamenii obezi sunt consideraţi leneşi sau nepăsători", spune psihologul Pam Spurr, autoarea cărţii „How to be a Happy Human" („Cum să fii un om fericit" - în trad.).

A fi singur nu mai este considerat însă un lucru negativ la nivel social. „Cineva ar putea spune «E singură, dar e minunată!»", mai explică Spurr.

Studiul a relevat şi că a fi sociabil şi a face sport creşte, de asemenea, mulţumirea de sine. În plus, sondajul a arătat şi un lucru surprinzător - a nu avea de muncă te face mai nefericit decât a munci peste program. Studiul a fost realizat de un grup de cercetători de la Institutul pentru Dezvoltare Personală Max Planck din Berlin.

"Trăim într-o societate care ne evaluează mereu formele, mărimile şi atracţia sexuală."
Pam Spurr
psiholog

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite