Ultima dorinţă a unei fetiţe: un desen animat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă bolnavă de cancer şi-a dorit ca înainte de a muri să vadă filmul „Up“, ultima producţie Pixar.Compania producătoare a organizat o vizionare acasă la Colby Curtin. La câteva ore după, fetiţa a murit înconjurată de cei dragi.

Colby Curtin, în vârstă de doar zece ani, din Huntington Beach (California), şi-a dorit atât de mult să vadă ultima producţie Pixar  - „Up“ („Deasupra tuturor“) - încât a luptat să rămână în viaţă, scrie cotidianul regional „The Orange County Register“.

O boală nemiloasă

Colby a fost diagnosticată cu un cancer vascular la 23 decembrie 2005, după ce doctorii i-au descoperit o tumoare la ficat. Boala a chinuit-o îngrozitor, iar în ultima fază stomacul fetiţei ajunsese la un diametru de peste doi metri, umflat de fluidele pe care nu mai putea să le digere.

Restul corpului cântărea puţin peste 22 de kilograme. Colby adora să meargă la cinema. La 28 aprilie 2009, ea a văzut „Monsters vs. Aliens“, dar a fost impresionată mai ales de prezentarea în avanpremieră a unor secvenţe din „Up“.

Filmul a venit acasă

Două zile mai târziu, starea ei a început să se înrăutăţească, astfel că, la 4 iunie, mama ei a solicitat unui sanatoriu local un scaun cu rotile, pentru a o duce la cinema să vadă desenul animat după care tânjea. Cum scaunul nu mai venea, la 9 iunie, familia şi prietenii au început să sune disperaţi la Pixar, temându-se că fetiţa s-ar putea stinge înainte de a i se îndeplini ultima dorinţă.

Oficialii companiei au trimis la Colby acasă un angajat cu filmul pe DVD. La ora 12.30, familia Curtin s-a strâns să vadă desenul animat. La finalul vizionării, Colby şi-a exprimat mulţumirea printr-o mişcare a capului. În aceeaşi seară, la ora 9.20, fetiţa a murit sub privirile părinţilor.

„Deasupra tuturor“

Cel mai recent film de animaţie de la Pixar spune povestea lui Carl, un septuagenar care îşi ia zborul cu tot cu casă, susţinut de o mulţime de baloane multicolore. Bătrânul încerca astfel să scape de civilizaţia care-i înconjura casa cu zgârie-nori şi să-şi ţină o promisiune făcută soţiei lui decedate: aceea de a explora lumea întreagă. Accidental, Carl se alege cu un partener de călătorie: un puşti de opt ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite