Uleiurile vegetale ne protejează de arsurile solare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pielea poate fi protejată de arsurile solare prin aplicarea uleiurilor vegetale presate la rece. Un astfel de ulei este cel de măsline extravirgin. Introdus în creme de faţă, dar şi în

Pielea poate fi protejată de arsurile solare prin aplicarea uleiurilor vegetale presate la rece. Un astfel de ulei este cel de măsline extravirgin. Introdus în creme de faţă, dar şi în măşti cosmetice, efectele acestui ulei-vedetă s-au dovedit remarcabile.

Uleiul de măsline asociat cu cel de lavandă sau portocală protejează pielea de razele nocive ale soarelui, dar poate fi folosit şi ca ulei de masaj pentru revigorarea pielii şi relaxarea organismului. La 50 ml de ulei de măsline se pot adăuga 10 picături de ulei esenţial de lavandă.

Un alt ulei foarte apreciat de cosmeticiene este cel de susan presat la rece în amestec cu ulei esenţial de portocală. Acest ulei "fin"este bogat printre altele în vitaminele B,D,E,F şi în substanţe grase (48-65%) valoroase pentru protecţia tegumentelor.

Uleiul din germeni de grâu, bogat şi el în vitamina E, cu efect de întinerire a pielii şi săruri minerale, poate fi combinat şi el cu un ulei esenţial de portocală formând un tonic ce întinereşte pielea şi ne pregăteşte pentru un bronz frumos şi uniform.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite