Uleiul de peşte îmbunătăţeşte vederea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El poate fi folosit cu succes şi în tratarea bolilor reumatice, deoarece are aceleaşi proprietăţi ca medicamentele antiinflamatoare, dar fără efecte secundare Uleiul din ficat de peşte

El poate fi folosit cu succes şi în tratarea bolilor reumatice, deoarece are aceleaşi proprietăţi ca medicamentele antiinflamatoare, dar fără efecte secundare

Uleiul din ficat de peşte tratează cu succes bolile reumatismale, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Dundee, Marea Britanie. Potrivit acestora, administrarea a 10 grame din acest ulei, zilnic, scade cu 30% necesarul de pastile de genul aspirinei sau ibuprofenului.

Medicamentele antiinflamatorii, precum aspirina sau ibuprofenul, administrate pe o perioadă lungă de timp, au efecte negative asupra tubului digestiv, în special la persoanele care suferă deja de afecţiuni ale stomacului.

Recent s-a descoperit că antiinflamatoriile favorizează apariţia infarctului şi a accidentelor vasculare cerebrale. Din acest motiv, oamenii de ştiinţă au căutat o alternativă. Una dintre acestea ar putea fi uleiul din ficat de peşte, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Dundee. În jur de 60 de persoane cu artrită reumatoidă (inflamaţia articulaţiilor) au fost cuprinse într-un studiu de nouă luni, relatează BBC News.

39% din voluntarii care au fost trataţi cu capsule pe bază de ulei din ficat de peşte şi-au redus semnificativ doza zilnică de antiinflamatorii, situaţie întâlnită numai la 10% din cei care au primit placebo. Renunţarea la medicamentele clasice nu a fost însoţită de o înrăutăţire a simptomelor artritei (oboseală, anchiloză, amorţeli şi furnicături la nivelul mâinilor etc.).

Cură de tratament de 12 zile

Prof. Jill Belch, coordonatorul studiului, este de părere ca, într-o primă fază, "uleiul de peşte să se administreze, timp de 12 zile, împreună cu medicamentele antiinflamatorii. Abia după această cură este bine să se încerce o diminuare a dozei din medicaţia clasică".

Uleiul din ficat de peşte mai are şi alte proprietăţi în afară de cea recent descoperită. De exemplu, uleiul din ficat de cod, datorită conţinutului său bogat în vitaminele A şi D, asigură dezvoltarea normală a oaselor şi a dinţilor şi îmbunătăţeşte vederea, în timp ce uleiul din ficat de rechin este recomandat în boli ale sistemului imunitar (rinită alergică, astm bronşic), în diabet zaharat, eczeme sau hepatită.

Uleiul din ficat de peşte se găseşte pe piaţă sub formă de capsule şi picături, şi poate fi procurat din farmacii sau de la Plafar.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite