UPDATE VIDEO Cel puţin 30 de morţi în inundaţiile din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE VIDEO Cel puţin 30 de morţi în inundaţiile din Turcia
UPDATE VIDEO Cel puţin 30 de morţi în inundaţiile din Turcia

Numărul de persoane care au murit în inundaţile ce au lovit nord-vestul Turciei a ajuns la 30, raportează miercuri mass media naţională, potrivit Ria Novosti. Click aici pentru FOTOGALERIE.

Citiţi şi:


UPDATE
Cel mai afectat oraş din Turcia a fost Istanbul, unde cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa şi sute de maşini au fost luate de ape, după ce o arteră principală a fost inundată în urma ploilor torenţiale.

Meteorologii susţin că oraşul Istanbul se confruntă cu cea mai rea vreme din ultimii 80 de ani. Autovehicule pentru apărare civilă şi elicoptere sunt implicate în operaţiuni de salvare ample.

Inundaţiile au afectat şi oraşul Bandima. Şapte femei s-au înecat în timp ce încercau să iasă dintr-un autobuz blocat de ape. Oraşul nu dispune de electricitate pentru moment, iar rezidenţii unui bloc au fost evacuaţi. 

Televiziunea turcă NTV a raportat de asemenea că 50 au dispărut.

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în Turcia au provocat inundaţii serioase în zona Istambuluilui, mai mulţi şoferi rămând blocaţi în maşină după ce au fost surprinşi la volan de apele învolburate care au măturat totul în calea lor. Pe măsură ce nivelul apei creştea, poliţia şi armata au intervenit cu elicoptere pentru salvarea sinistraţilor.

Potrivit meteorologilor, Turcia se confruntă cu cele mai puternice ploi din ultimii 80 de ani. Din păcate pentru locuitorii Istambulului,prognoza meteo anunţă ploi torenţiale şi în zilele următoare. Partea de vest a oraşului a fost cea mai afectată. Guvernatorul adjunct al regiunii, Hikmet Cakmak,  a descris situaţia drept un "adevărat dezastru".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite