Turism orbital în „hotelul spaţial“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanţele în Cosmos ar putea deveni realitate începând din 2016. Cinci nopţi de cazare într-un hotel spaţial vor costa peste 113.000 €. Un hotel în spaţiu, sub forma unei capsule care va putea găzdui şapte oaspeţi, ar putea deveni destinaţia perfectă de vacanţă pentru turiştii excentrici şi pentru cei foarte bogaţi.

Persoanele excentrice îşi vor putea schimba biletele de vacanţă pe Coasta de Azur cu o rezervare pentru o excursie în spaţiu. Compania rusească Orbital Technologies a anunţat că va construi un hotel în spaţiu, care va fi plasat în apropiere de Staţia Spaţială Internaţională şi care va fi gata peste aproximativ cinci ani. Capsula spaţială, care va putea găzdui şapte persoane în acelaşi timp, va fi poziţionată la aproximativ 350 de kilometri de Pământ. Pentru a ajunge pe Staţia Spaţială Comercială (SSC), numele oficial al hotelului, turiştii vor călători două zile la bordul unei rachete Soiuz. Costul călătoriei este pe măsura aventurii: 568.000 de euro de persoană pentru călătoria cu racheta şi 113.000 de euro pentru cinci nopţi de cazare.

Cazare de urgenţă pentru astronauţi

La bordul hotelului, dotat cu ferestre de mari dimensiuni, pentru a admira mai bine priveliştea, cei şapte vizitatori vor avea condiţii mai bune decât pe Staţia Spaţială Internaţională. Paturile pot fi montate vertical sau orizontal, fiind practic nişte saci de dormit. Spre deosebire de condiţiile de care se bucură astronauţii obişnuiţi, pe SSC vor exista duşuri cu apă, etanşate pentru a preveni scurgerile. Mâncarea va fi preparată pe Pământ. Meniul va conţine produse din vită, ciuperci sălbatice, piure de fasole albă, supă de cartofi sau compot de prune.

Toaletele vor fi dotate cu jeturi de aer, care vor înlocui clasicul jet de apă. În timpul şederii, turiştii ar putea avea vizitatori neaşteptaţi: hotelul, ce va fi plasat la 100 de kilometri de Staţia Spaţială Internaţională, va putea fi folosit ca soluţie de urgenţă pentru cazarea astronauţilor. Până acum, aceştia erau nevoiţi să fie transportaţi înapoi pe Pământ, astfel costurile fiind mari. Şeful de la Orbital Technologies, Serghei Kostenko, spune că hotelul nu va avea condiţii similare cu cele clasice din spaţiu. „Va fi confortabil, iar turiştii vor putea admira Pământul prin geamurile de mari dimensiuni. Publicul- ţintă va fi format din persoane bogate şi cercetători privaţi, care doresc să studieze spaţiul", explică Serghei Kostenko. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite