Turism „de divorţ“ în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi italieni aleg să divorţeze în alte ţări membre ale Uniunii Europene, unde procedurile legale sunt mult mai simple decât în Italia, scrie „New York Times“.

Pe primul loc între ţările preferate de aceştia pentru a-şi pune capăt căsniciilor se află România. Astfel, o firmă italiană care oferă servicii de desfacere a căsătoriei all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, are o ofertă pentru România care porneşte de la 3.500 de euro.

Jurnaliştii americani relatează cazul unui cuplu care a venit la Bucureşti de la Bologna, pentru o singură zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenţă în România. Cei doi soţi speră că în câteva luni căsnicia lor va fi desfăcută legal. „Un divorţ clasic durează prea mult dacă intenţia ta este să-ţi refaci viaţa şi să o iei de la capăt", a declarat soţul. Oficialii şi avocaţii spun că este în creştere numărul celor care aleg să profite de legislaţia europeană şi să divorţeze în alte ţări pentru a evita procedurile complicate din Italia.

Legislaţie flexibilă

Practic, după ce obţin rezidenţa, cuplurile pot cere divorţul după doar şase luni, evitând astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie în legislaţia italiană. În privinţa legislaţiei din România, avocaţii spun că procedurile sunt destul de flexibile şi ieftine. Numărul italienilor care divorţează în străinătate este greu de estimat pentru că nu există o statistică a autorităţilor în acest sens. Asociaţiile specializate spun însă că, în ultimii cinci ani, cel puţin 8.000 de căsătorii ale cetăţenilor italieni au fost desfăcute în străinătate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite