Turism spaţial low-cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bancherul Per Wimmer este pe cale să devină primul om care experimentează turismul spaţial “low-cost”. Britanicul, în vârstă de 40 de ani, este primul client al companiei private de turism

Bancherul Per Wimmer este pe cale să devină primul om care experimentează turismul spaţial “low-cost”. Britanicul, în vârstă de 40 de ani, este primul client al companiei private de turism spaţial Xcor şi speră că va zbura, în 2010, la o altitudine de 60.900 de metri.

Zborul programat de Xcor durează 30 de minute şi a costat în jur de 50.000 de lire sterline (peste 59.000 de euro).  Pentru aceşti bani, turistul spaţial va experimenta câteva minute de imponderabilitate.

Viitorul turist spaţial a recunoscut că dorinţa de a vedea Pământul din spaţiu este ceea ce îl animă în acest demers destul de costisitor. “Cred că va fi o experienţă de neuitat să văd universul întunecat în comparaţie cu atmosfera Pământului”, a declarat Wimmer.

Pentru a fi sigur că nu va rata zborul spaţial de plăcere, el şi-a cumpărat alte două bilete, unul de 100.000 de lire sterline (mai bine de 118.000 euro) de la Virgin Galactic şi celălalt de la firma rivală Space Adventures.

Preţurile practicate de aceste companii comerciale de turism spaţial sunt mult mai mici în comparaţie cu milioanele plătite de unii turişti pentru a vizita capsula navetei spaţiale ruse Soyuz. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite