Turism extrem: hotelul fără stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camere fără geamuri, apă caldă cu program, fără televizor. Primul hotel “fără stele” s-a deschis într-un adăpost nuclear dezafectat din Elveţia, în oraşul Sevelen. Chiar dacă

Camere fără geamuri, apă caldă cu program, fără televizor. Primul hotel “fără stele” s-a deschis într-un adăpost nuclear dezafectat din Elveţia, în oraşul Sevelen.

Chiar dacă este auster, hotelul poate intra în competiţie cu celelalte cel puţin pentru un motiv. Este ieftin. Costă doar 22 de euro pe noapte, notează “The Daily Mail”.

“Mai puţin înseamnă mai mult este motto-ul nostru”, a explicat Patrick Riklin, inventatorul conceptului. Autorităţile le-au permis să-şi pună ideea în practică, o premieră pentru Elveţia, dar le-au impus şi o condiţie.

Trebuie să păstreze buncărul intact şi gata de a fi folosit imediat în cazul în care ţara ar fi lovită de o catastrofă nucleară. În buncăr încap 54 de persoane. Sistemul de încălzire funcţionează atât de haotic, încât numai cei care se trezesc cu noaptea în cap pot să fie siguri că  vor prinde un moment prielnic să facă duş cu apă caldă.

Lumea de afară nu poate fi văzută decât prin intermediul unor imagini captate de câteva camere video montate în afara zidurilor de beton şi oţel. În perioada Războiului Rece, toate municipalităţile şi casele în proprietate privată din Elveţia erau nevoite să dispună, potrivit cerinţelor legii,  de adăposturi nucleare. Multe dintre buncărele din aceste case au fost transformate, de-a lungul vremii, în crame sau miniferme de ciuperci.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite