Trezire cu miros de şunculiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O invenţie bizară încearcă să-i facă pe somnoroşi să se trezească mai uşor dimineaţa. Este vorba despre un ceas cu alarmă, care foloseşte mirosul de costiţă proaspăt prăjită

O invenţie bizară încearcă să-i facă pe somnoroşi să se trezească mai uşor dimineaţa.

Este vorba despre un ceas cu alarmă, care foloseşte mirosul de costiţă proaspăt prăjită pentru a-i deştepta pe cei care nu vor cu niciun preţ să se dea jos din pat la ora la care ar trebui, notează “The Daily Telegraph”.

Ceasul “Wake n’Bacon” (în traducere “Trezire şi Şunculiţă”) perpeleşte timp de 10 minute o bucată de costiţă pusă seara în aparat. Potrivit designerului Matty Sallin din New York, sunetul specific costiţei care sfârâie pe foc combinat cu mirosul îmbietor nu-l poate lăsa indiferent nici măcar pe cel mai mare somnoros.

“Ceasul acesta te trezeşte cu blândeţe cu ajutorul unei arome de şunculiţă după care îţi lasă gura apă. E ca şi cum te-ai trezi duminică dimineaţa când simţi mirosul micului dejun pregătit de mama ta”, spune Sallin.

Acesta a modificat un ceas obişnuit cu alarmă, astfel că în loc ca sunetul să se oprească, pornesc două lămpi cu halogen.

Acestea funcţionează 10 minute, timp în care bucata de costiţă pusă seara în aparat se rumeneşte. Aparatul este versiunea modernă a popularului “Teasmade”, un ceas cu alarmă conceput pentru a prepara o ceaşcă de ceai.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite