Trei reţete de bunătăţi tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plăcintă cu carne de miel CANTITĂŢI: 750 g. carne de miel , 300 g. făină, 4 ouă, 50 g. ulei de măsline, 100 ml. vin, o linguriţă de cimbru, 4 fire de ceapă verde, o lingură de

Plăcintă cu carne de miel

CANTITĂŢI: 750 g. carne de miel , 300 g. făină, 4 ouă, 50 g. ulei de măsline, 100 ml. vin, o linguriţă de cimbru, 4 fire de ceapă verde, o lingură de mărar, puţin piper.

PREPARARE: Tocăm carnea de miel; înăbuşim ceapa tăiată subţire, peştişor, în ulei şi puţină apă. Adăugăm apoi carnea, vinul şi condimentele. După ce luăm vasul de pe foc, adăugăm verdeaţa tăiată mărunt. Din făină, ouă, 3 linguri de ulei şi puţină apă frământăm un aluat pe care-l împărţim în două bucăţi. În tava pregătită, unsă cu grăsime şi tapetată cu făină, vom întinde o foaie - de fapt jumătate din cantitatea de aluat. Aici aşezăm umplutura pe care o acoperim cu cealaltă foaie din aluatul rămas. Plăcinta se lasă 30 de minute în cuptorul fierbinte.

Piept de miel umplut

CANTITĂŢI: pieptul unui miel, 6 ouă proaspete de găină sau 12 ouă de prepeliţă, 2 legături de mărar, o linguriţă de cimbru, 2 cepe mici, 300 g. pesmet, 3 linguri de unt, 200 g. lapte, piper, după gust, 100 g. ulei de măsline.

PREPARARE: Se curăţă foarte bine pieptul mielului şi sub pieliţă, pe muşchi, se pune un strat cu următoarea compoziţie, realizată din cele 6 ouă bătute, mărarul, tăiat mărunt, laptele şi piperul.

Umplutura aceasta se aşază în mod egal pe muşchiul pieptului de miel. Apoi se coase pieliţa cu aţă. Această delicatesă se pune la cuptor, într-o tavă pe care am uns-o cu unt. Friptura se întoarce în intervalul cât stă în cuptor şi se stropeşte cu zeama din tavă, apoi cu uleiul de măsline până se rumeneşte. Se serveşte alături de sfeclă sau castraveciori.

Cozonac coroniţă

COMPOZIŢIA ALUATULUI: 1 kg. făină, 600 ml. lapte, 300 g. zahăr, 3 ouă + 4 gălbenuşuri, 30 g. drojdie, 3 linguriţe rase de coajă de lămâie, 2 linguriţe de coajă de portocală, mirodenii - rom şi vanilie, 200 g. ulei.

COMPOZIŢIE PENTRU UMPLUTURĂ: 300 g. nucă măcinată, 4 linguri cacao, 150 g. stafide, 200-250 g. zahăr, 3 albuşuri.

COMPOZIŢIE PENTRU GLAZURĂ: o lingură margarină, o lingură zahăr, un praf de vanilie, o lingură de făină, un ou.

PREPARARE: laptele, zahărul şi cojile celor două feluri de citrice se pun într-un vas, rotund, în care amestecăm până se topeşte zahărul. Punem vasul la foc mic. Separat, cernem făina. Se încorporează treptat, în vasul de pe foc, celelalte ingrediente. Coca obţinută se frământă până se desprinde de pe mână şi se lasă la crescut, la căldură. În acest timp, pregătim umplutura: batem albuşurile spumă şi adăugăm pe rând nuca măcinată, stafidele, zahărul şi cacaua. Din aluatul crescut vom întinde o foaie. Deasupra aşezăm această compoziţie cu nucă şi o rulăm. După 10-15 minute, cozonacul va fi pus la cuptor, unde va fi lăsat 40 de minute. Glazura se prepară din vanilie, margarină, zahăr, făină, ou. Când cozonacul este aproape gata, ungem cu ou întreaga suprafaţă cu această glazură şi-l mai punem la cuptor timp de 10 minute.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite