Treburile casnice, o plăcere pentru femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştersul prafului s-a dovedit o activitate agreabilă pentru doamne
Ştersul prafului s-a dovedit o activitate agreabilă pentru doamne

Aproximativ 70% din femei spun că le face plăcere să şteargă praful, să spele vasele şi rufele, dar şi să dea cu aspiratorul sau cu mopul, arată un studiu realizat pe 25.000 de femei din Marea Britanie, citat de „The Daily Mail".

Totodată, rezultatele studiului arată că soţiile secolului al XXI-lea au mai multe în comun decât ar crede cu cele din anii '50. „Cele care au mai multă grijă de casă şi-au găsit modele în acea perioadă", spune cercetătorul Michelle Strutton. În ciuda statutului schimbat - femeile lucrează acum şi reuşesc să-şi întreţină financiar familia -, în majoritatea gospodăriilor din Marea Britanie tot ele se ocupă şi de treburile casei. Mai bine de jumătate dintre ele spun că această sarcină cade tot pe umerii lor, în ciuda atribuţiilor pe care le au la locul de muncă. Iar dacă peste 30% din bărbaţi recunosc că altcineva se ocupă de curăţenie, doar 10% din femei pot spune acelaşi lucru.

Treburile casnice le dau satisfacţie în special femeilor mai în vârstă, pensionarele declarând că timpul pe care îl acordă îngrijirii casei are valoare sentimentală. „Dacă eşti la pensie, ai timp să stai şi să ştergi praful, astfel încât să faci mobila să strălucească", declară Strutton. Cu toate că majoritatea femeilor se bucură atunci când trebăluiesc prin gospodărie, cele de 20-30 de ani vin să contrazică această tendinţă, arată studiul. Una din cinci tinere spune că lasă curăţenia pentru weekend. „Femeile tinerele nu sunt atât de preocupate de curăţenie şi nu simt aceeaşi satisfacţie pentru a-şi păstra casa curată", mai spune Strutton. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite