Tratamente naturiste care ne scapă de negi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negii sunt nişte excrescenţe care ne apar pe corp, mai ales pe mâini şi picioare. Ei sunt inestetici şi, chiar dacă nu dor, creează "proprietarului" complexe şi stări de indispoziţie.

Negii sunt nişte excrescenţe care ne apar pe corp, mai ales pe mâini şi picioare. Ei sunt inestetici şi, chiar dacă nu dor, creează "proprietarului" complexe şi stări de indispoziţie.

De aceea apare dorinţa intensă de a scăpa de ei. Problema negilor este şi mai complexă pentru că aceştia sunt molipsitori. Negul în sine conţine un virus şi acesta contaminează orice tegument întâlnit în cale. Referitor la metodele de a curăţa pielea de negi, fitoterapeutul Eugen Giurgiu consideră că "tratamentul naturist de combatere a negilor trebuie urmat cu perseverenţă până la eliminarea acestor excrescenţe contagioase".

Iată câteva remedii naturiste:

Tinctura de propolis: ungem negii dimineaţa şi seara cu un tampon, în aşa fel încât să nu atingem şi pielea din jurul negilor. În plus, se recomandă ca până la dispariţia lor, pe lângă tamponările cu diverse produse naturiste, să se administreze, zilnic, câte trei picături de propolis, turnate pe o bucăţică de pâine, deoarece propolisul este un puternic antibiotic natural.

Tamponări cu ulei de ricin: se aplică timp de 15 zile; apoi se face o pauză de 10 zile şi se repetă tratamentul. În general, după două serii de tratament, negii dispar. Această formă de administrare este eficientă şi fără efecte secundare. Tamponări cu usturoi pisat. Amestecul de usturoi stropit cu oţet de mere nu trebuie să depăşească perimetrul negilor.

Tinctura de rostopască este benefică în combaterea negilor. Se aplică pe suprafaţa invadată de negi câte două picături, timp de o lună. Cine are rostopască proaspătă poate să aplice două picături de suc lăptos pe fiecare neg, lăsându-l să se usuce. Tratamentul durează o lună.
Sucul de păpădie ajută la combaterea acestor neplăcuţi musafiri. Negii se vor unge cu acesta timp de 40 de zile.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite