Tratament preventiv împotriva pietrelor la rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Boston, SUA, susţin că unele persoane sunt cu circa 70% mai puţin expuse riscului de a se confrunta cu apariţia calculilor renali (pietre la rinichi).

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Boston, SUA, susţin că unele persoane sunt cu circa 70% mai puţin expuse riscului de a se confrunta cu apariţia calculilor renali (pietre la rinichi). Este vorba despre cele care sunt purtătoare ale unei bacterii - Oxalobacter formigenes, potrivit BBC News.

În prezent, cercetătorii americani investighează posibilităţile de utilizare a bacteriei respective în conceperea unui tratament "probiotic", care să împiedice formarea calculilor renali. Aceştia se formează atunci când balanţa între apă, sărurile, mineralele şi alte substanţe din urină se modifică. Ei pot rămâne în rinichi sau pot fi eliminaţi prin tractul urinar.

Potrivit statisticilor, trei bărbaţi din 20 şi o femeie din 20 se confruntă cu apariţia calculilor renali la un moment dat în viaţă. Se pare că aceste bucăţi de minerale se formează, mai frecvent, la vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Potrivit dr. Derek Machin, directorul Clinicii de Urologie a Spitalului Aintree, un tratament eficient împotriva reapariţiei calculilor renali ar reprezenta un mare pas înainte în acest domeniu. (Mirela Dădăcuş)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite