Tratament care opreşte răspândirea cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răspândirea celulelor canceroase în întreg organismul ar putea fi stopată în urma unei descoperiri a cercetătorilor britanici, arată BBC News. Ei au constatat că o proteină din corp,

Răspândirea celulelor canceroase în întreg organismul ar putea fi stopată în urma unei descoperiri a cercetătorilor britanici, arată BBC News.

Ei au constatat că o proteină din corp, denumită Tes, poate bloca activitatea unei alte proteine responsabile de răspândirea celulelor canceroase din zona în care au fost localizate iniţial. Echipa de specialişti a institutului de cercetare londonez a afirmat că această descoperire ar putea ajuta la producerea unor tratamente medicamentoase care să ancoreze tumoarea într-un singur loc.

Celulele canceroase folosesc procese complexe pentru a se extinde în alte zone ale corpului, activitatea proteinei responsabile cu acest proces de migrare este considerată de specialişti ca fiind principalul obstacol în tratarea cancerului. Dr. Michael Way, coordonatorul studiului, împreună cu echipa sa a observat că, în urma alăturării proteinei Tes de cea responsabilă de răspândirea cancerului, aceasta din urmă nu mai poate interacţiona cu alte proteine ale corpului, nemaifiind astfel capabilă să împrăştie celulele canceroase. (Magda Şerban)

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite