Tratament nou pentru hemofilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai avansat tratament pentru hemofilia A este disponibil acum şi în România. Compania Bayer a lansat ieri produsul Kogenate, destinat bolnavilor cu această afecţiune. Produsul este injectabil

Cel mai avansat tratament pentru hemofilia A este disponibil acum şi în România. Compania Bayer a lansat ieri produsul Kogenate, destinat bolnavilor cu această afecţiune. Produsul este injectabil printr-o tehnică ce exclude riscul de infecţie cu virusuri (HIV) sau cu alţi agenţi patogeni. Datele clinice au arătat că noul tratament demonstrează un control al sângerărilor excelent şi este sigur pentru pacienţii cu hemofilie.

În România, peste 1.500 de pacienţi suferă de hemofilie. Aceasta este o afecţiune a sângelui transmisă genetic de la mamă la făt care se manifestă prin sângerări spontane sau în urma traumatismelor, determinate de neputinţa sângelui de a se coagula. Hemofilia este o boală care apare foarte devreme în copilărie, durează toată viaţa şi poate duce la invaliditate. Aceasta afectează preponderent bărbaţii, femeile fiind doar purtătoare ale genei responsabile cu declanşarea bolii. (Magda Şerban)

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite