Translator pentru „limbajul“ bebeluşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamele vor putea şti ce înseamnă gânguritul copilului
Mamele vor putea şti ce înseamnă gânguritul copilului

Cercetătorii japonezi lucrează la sistem de supraveghere pentru copii care-i va ajuta pe părinţi să afle de ce le plâng bebeluşii, scrie „Daily Mail“.

Aparatul va putea descifra „limbajul" bebeluşilor, va putea face distincţia între văicăreala copilului obosit şi ţipătul prin care încearcă să spună că-i este foame. Părinţii vor afla astfel când e cazul să-şi hrănească bebeluşii, să le schimbe scutecele sau pur şi simplu când trebuie să-i ia în braţe şi să-i legene.

Sistemul se bazează pe un program de computer creat de japonezi care a dovedit, în teste, că poate face diferenţa între ţipetele provocate de durere şi restul scâncetelor.

Utile părinţilor tineri

Cercetătorii de la Universitatea Internaţională din Hiroshima au recunoscut că nu se pot baza decât pe părinţi pentru a afla dacă sistemul funcţionează, pentru că bebeluşii n-au cum să le spună dacă au sau nu dreptate.

Fondatoarea unei comunităţii online a părinţilor din Marea Britanie, Netmums, prezisese că un astfel de aparat va fi foarte căutat în special de părinţii aflaţi la primul copil. „Va fi foarte apreciat de tătici. Bărbaţii adoră gadgeturile şi le plac şi soluţiile", spune reprezentantul comunităţii, Siobhan Freegard. „S-ar putea dovedi foarte util mamelor aflate la primul copil care vor să facă totul perfect."

Totuşi, Freegard, mamă a trei copii, a atras atenţia că nimic nu poate înlocui intuiţia maternă.

„A învăţa să interpretezi plânsetele bebeluşului face parte din procesul de a deveni părinte", spune ea, îngrijorată de efectele tehnologiei asupra relaţiei dintre părinţi şi copii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite