VIDEO Fete de 5 ani, obligate să se căsătorească cu bărbaţi de 30 sau chiar 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 10 şi 12 milioane de fete din întreaga lume sunt forţate să se căsătorească. Cele mai tinere au 5 ani, iar soţii lor sunt de multe ori bărbaţi de vârstă mijlocie, sau văduvi care se apropie de vârsta a treia, potrivit unui reportaj realizat de National Geographic în ţările în curs de dezvoltare.

Jurnalista Cynthia Gorney şi fotograful Stephanie Sinclair au călătorit în în Yemen şi Rajasthan, India, pentru a prezenta şocantele practici de nuntă, scrie dailymail.co.uk.

Situaţia este ceva mai bună în India, unde copilele sunt căsătorite cu băieţi mai mari ca ele cu doar patru sau cinci ani. În alte state, precum Yemen, Afganistan şi Etiopia diferenţa de vârstă dintre cei doi poate ajunge chiar şi la câţiva zeci de ani.

Unele dintre aceste mariaje aranjate sunt realizate ca afaceri sau pentru a rezolva certurile dintre două familii, altele sunt produsul unor violuri.

"Am 10 ani şi sunt divorţată"

De cele mai multe ori aceste căsătorii au loc în mijlocul nopţii, pentru a nu atrage atenţia poliţiei, iar copilele rămân la familiile lor până ating pubertatea. Totuşi, nu întotdeauna se întâmplă aşa.

Opinia publică internaţională a fost, în urmă cu trei ani, zguduită de cazul lui unei fete de 10 ani din Yemen care a fugit din casa în care locuia cu soţul său în vârstă de 30 de ani şi a cerut divorţul, declarând la tribunal că a fost forţată să se căsătorească şi bătută. Acum aceasta s-a întors la părinţii ei şi s-a reapucat de şcoală.

Tot în Yemen, o fetiţă de zece ani a fost căsătorită cu un bărbat de 50 de ani. Potrivit Daily Mail, care citează National Geographic, cineva a chemat poliţia la nuntă, însă tatăl fetei i-a ordonat să încalţe pantofi cu toc ca să pară mai înaltă şi să-şi ascundă faţa cu un văl pentru a nu se vedea cât de tânără este. A ameninţat-o că dacă nu face ce i s-a spus o va ucide atunci când va fi eliberat. Poliţia a plecat, iar fata a fost obligată să se căsătorească.

"Locuieşte la două ore depărtare, cu soţul ei. Are un telefon mobil şi în fiecare zi mă sună şi plânge", a declarat sora fetei.

Multe dintre aceste fete sunt abuzate fizic, ameninţate şi violate. Le este prea frică să fugă. Cele suspuse la acte sexuale înainte de atinge pubertatea pot suferi rupturi ale pereţilor vaginali şi pot avea probleme pentru toată viaţa. Din cauza numărului de copii pe care îi poartă în pântec la vârste atât de mici speranţa lor de viaţă este una destul de mică.

În astfel de societăţi rata mortalităţii infantile este foarte mare, deoarece aceşti copii care fac copii nu ştiu să aibă grijă de ele şi de micuţi după naştere.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite