Torturile de divorţ, o defulare cu glazură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prăjitura preparată în cinstea oamenilor care-şi despart destinele s-a transformat într-o ocazie de a sărbători un nou început. Unii consideră despărţirea de partener drept un eveniment cumplit, dar alţii se raportează la aceasta ca la un motiv de petrecere.

Tortul pregătit în cinstea divorţului a făcut furori în Statele Unite, iar acum cucereşte Marea Britanie. Bărbaţii rămaşi fără parteneră, dar şi femeile nerăbdătoare să înceapă o nouă viaţă nu se sfiesc să comande prăjitura buclucaşă, relatează agenţia Rex.

Iar tortul arată pe măsura simţului umorului de care dă dovadă persoana care îl comandă. Este decorat cu figurine dulci în ipostaze ce sugerează desfacerea unui mariaj.

Dacă pe tortul de nuntă tronează o mireasă care-şi ţine soţul în braţe, pe prăjitura de divorţ apare o mireasă care-şi împinge cu zâmbetul pe buze partenerul spre marginea blatului sau care îl ameninţă cu un cuţit.

Bărbaţii îşi sărbătoresc divorţul comandând torturi în vârful cărora apare un mire ce dă un şut unui blat de prăjitură pe care stă agăţată cu îndârjire o femeie. În cele din urmă, alegerea decoraţiunilor dulci depinde numai de imaginaţia clientului şi de priceperea cofetarului.

În Marea Britanie, aceste torturi au început să fie produse de o cofetărie din Brighton. Faye Miller, care se ocupă de pregătirea lor, spune că există astfel de prăjituri pentru toate buzunarele. Preţurile variază între 67 şi 890 de euro.

Producătorii sunt de părere că oamenii care ştiu să facă haz de necaz îşi pot oferi fără probleme un asemenea „moment dulce". În plus, prăjitura va face deliciul prietenilor chemaţi să sărbătorească startul unei noi vieţi.

Un început presărat cu umor

„Prefer să concep scene amuzante, nu vreau să mă axez pe ceva sobru. Tocmai de asta aleg figurine care interacţionează", explică Faye Miller. „Divorţul poate fi un lucru oribil, dar îmi place să cred că o prăjitură comică poate să-ţi ridice moralul", adaugă aceasta.

Apoi, torturile sunt decorate cu mesaje de defulare, cum ar fi „în sfârşit, liber(ă)" sau „singur(ă) şi gata de o nouă relaţie".

Faye Miller subliniază că, iniţial, a fost de părere că a comanda un tort de despărţire poate fi un tabu, pentru că tradiţia ne-a învăţat că nu
este nimic de sărbătorit într-un astfel de eveniment. Doar că este păcat ca viaţa să fie luată în tragic atât timp cât există mereu speranţă.

Vedetele dau tonul

Sărbătorirea divorţului câştigă teren în Marea Britanie şi datorită faptului că vedetele au ales această variantă. Top-modelul Katie Price a dat recent o petrecere „garnisită" cu un astfel de tort după ce mariajul său cu Pete Andre a luat sfârşit.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite