„Tonul“ relaţiei e dictat de flirt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faza iniţială a relaţiei este importantă pentru succesul ei
Faza iniţială a relaţiei este importantă pentru succesul ei

Cercetătorii americani au descoperit că există mai multe stiluri de a flirta şi fiecare dintre acestea determină tipul relaţiei în care intră protagoniştii, scrie „The Daily Telegraph“.

Concluziile unui studiu recent arată că oamenii care se folosesc de metode jucăuşe sau corporale sunt mai înclinaţi să se implice într-o legătură sentimentală mai puţin serioasă.

Pe de altă parte, cei care flirtează politicos şi sincer au mai multe şanse de a atrage un partener pe termen lung. Profesorul Jeffrey Hall de la Universitatea din Kansas, SUA, a studiat un eşantion de 5.000 de persoane şi a descoperit că există cinci tipuri diferite de a flirta - tradiţional, fizic (corporal), sincer, jucăuş şi politicos.

Toţi participanţii la studiu au dezvăluit că aplică „elemente" din fiecare stil, însă majoritatea au unul singur dominant, care se reflectă în legătura sentimentală pe care o au.

„Faza iniţială a relaţiei este importantă pentru succesul pe termen lung al acesteia, lucru valabil şi pentru căsătorie", adaugă Hall. Astfel, dacă oamenii nu sunt mulţumiţi cu tipul de persoană pe care au atras-o,ar trebui să schimbe tehnica de flirt pentru a avea mai mulţi sorţi de izbândă. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite