Tocurile cui îţi fac picioarele frumoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care poartă tocuri înalte şi subţiri îşi lucrează muşchii gambei mai mult decât cele care poartă pantofi cu toc jos. Tocurile cui dau o formă frumoasă gambei chiar şi în cazul femeilor certate cu sportul, susţin cercetătorii americani.

Potrivit unui studiu la care au participat femei cu vârste între 18 şi 33 de ani,  chiar şi doamnele şi domnişoarele care poartă toc mediu au muşchiul gambei mai dezvoltat datorită faptului că, în timp ce merg, fac şi exerciţii fizice, notează „The Daily Mail".

„Înălţimea tocului ar putea determina mărimea muşchiului gambei în cazul femeilor. Pentru a genera forţe puternice în zona gleznei, cele care poartă tocuri îşi activează muşchii pe o perioadă mai îndelungată", a explicat cercetătoarea Anna Ahn de la Colegiul Harvey Mudd din California (SUA).

În urmă cu doi ani cercetătorii italieni au descoperit că femeile care poartă pantofi cu tocuri medii îşi îmbunătăţesc şi viaţa sexuală. Ei au măsurat semnalele electrice din muşchii din zona pelviană în cazul unor femei care îşi ţineau glezna la diferite unghiuri.

Rezultatele au arătat că muşchii sunt mai relaxaţi în cazul celor care poartă tocuri înalte, crescând astfel capacitatea acestora de a se contracta în cursul actului sexual. În ultima perioadă însă medicii au avertizat că purtarea tocurilor înalte generează o serie de afecţiuni, de la inflamaţii până la artrită. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite